/ - Драган Краповић (Фото: Демократе)
27/05/2022 u 11:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Краповић: Црној Гори потребна свијест о одговорности према грађанима

Дакле, једноставно не можемо ми потрошити 400 000 еура више и онда крајње лежерно рећи “нема везе, возиће их неке друге службе и неки други државни органи” иако за то нема реалних потреба, наводи он

На 5. сједници нелегитимне Владе имали смо прилике да видимо трагикомичну ситуацију гдје, након лошег приступа претходне Владе када је Управе полиције у недопустиво дугом периоду била без возила, сада кроз (не)рад ове Владе можемо доћи до ситуације да имамо дупло више возила него што нам је потребно. То сматра Драган Краповић, посланик Демократа у Скупштини Црне Горе.

-Наиме, услед неспособности која се доказује из дана у дан, као и услед страха од евентуалног неуспјеха долази до ситуације да умјесто 130 возила, која су потреба Управе  полиције, грађани Црне Горе у једном моменту плате дупло толико, односно 260 возила, што представља огромну своту новца. Ради потребне информисаности грађана, ради се о неколико стотина хиљада еура која може бити узалудно потрошена односно бачена-наводи Краповић.

Додаје:"Али, не стаје се на томе! Констатација нелегитимног премијера господина Абазовића да ће се та возила онда искористити у неке друге сврхе и у неким другим државним органима, говори нам да уопште не постоји свијест да се овом послу приступи озбиљно. Дакле, једноставно не можемо ми потрошити 400 000 еура више и онда крајње лежерно рећи “нема везе, возиће их неке друге службе и неки други државни органи” иако за то нема реалних потреба. Па и кад би се радило о донацији, да се сама возила не плате ни један једини еуро, све што из тога проистиче, почев од одржавања и осталих трошкова пореским обвезницима намеће огроман трошак".

-Зато, крајње конкретно треба унапријед рећи: уколико се описана ситуација деси, неко ће за то морати да поднесе одговорност јер грађани Црне Горе немају 400 000 еура да баце да би неко, у овом случају министар Аџић, своје страхове и лицне преференције усмјеравао на начин да бјежи од онога што му је посао или ради супротно од тога-поручује Краповић.

Црној Гори је, према његовим ријечима,  потребна свијест о одговорности према грађанима,које сада не постоје на оним мјестима која по дефиницији представљају врх одговорности у једној држави.

-Али уважени грађани и порески обвезници, тако нешто се дешава када се систем не гради на принципима меритократије и компетентности, већ на основу политичких калкулација и апетита које спречавају да у првом плану буду интереси грађана и државе Црне Горе- закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:21