Dragan Krapović / - SRDJAN BOLJEVIC
14/09/2022 u 09:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović Novaković Đurović: Ove komične opaske pripisujem vašoj nervozi

Ja Vam preporučujem da se obratite svojoj koleginici u URA-i, gospođi Jelušić, ona Vam potanko može o tome pričati, kazao je Krapović

Poslanik Demokrata Dragan Krapović oglasio se na nakon tvrdnji ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ane Novaković Đurović da on manipuliše podacima iz odgovora koje je dobio iz pomenutog resora  i potpuno pogrešno tumači pravne norme.

Saopštenje prenosimo integralno: 

Uvažena ministarko u tehničkom mandatu, na moje vrlo jasno i decidno iznešene agrumente, citirane članove zakona, Vi ste odgovorili nekim, po mom skromnom mišljenju, nesuvislim konstrukcijama u pokušaju da izbjegnete jasne odgovore, međutim, ja ću ponovo jasno i po stavkama odgovoriti, i to isključivo činjenicama pa neka javnost sudi.

Dakle, Vi kažete da se ne sjećate šta sam ja uradio da se Budva odbrani od ovakvih projekata i nasrtaja, kako Vi kažete, investitora.

Ja Vam preporučujem da se obratite svojoj koleginici u URA-i, gospođi Jelušić, ona Vam potanko može o tome pričati. Podsjećam i Vas i javnost da je za vrijeme mog mandata u Budvi stao „progres“ po mjeri DPS-a, te da su u prvom mjesecu mog mandata kao predsjednika Opštine Budva koruptivni DPS DUP-ovi na moj predlog stavljeni pod moratorijum. 

Takođe, kada pričamo o ovom projektu, tu Vam je dovoljno da ukucate na guglu ,,MIA Investment“ i pročitate desetine članaka u kojima se govori zašto do sada nije realizovan ovaj, po mom mišljenju, vrlo sumnjiv i neodrživ projekat!

Vidjećete moje ime i poteze koje sam povlačio od 2017. godine kako bih onemogućio da se realizuje ovaj par ekselans DPS strateški projekat. Naravno, nisam radio ništa mimo zakona, već isključivo u institucijama sistema i na zakonski utemeljen način. Kažem, do sada nije realizovan, a prošli su mnogi ministri i Vlade pa razmislite da li Vi želite da budete ministarka koja ga je realizovala!?

Da ne ostanem dužan, što se tiče objekta u Ulcinju za koji je saglasnost dobila Eparhija budimljansko –nikšićka, ukoliko ste utvrdili ili ćete utvrditi da nije izdata u skladu sa zakonom, pozdravljam odluku da se i ona poništi, i ne samo ta, nego bilo koja protivzakonita, bez obzira kom pojedincu ili instituciji je izdata.

Nadalje, jako mi je zanimljivo Vaše pravno tumačenje ove situacije, kao pravniku prije svega, ali i javnom funkcioneru koji se bavi već neko vrijeme ovom problematikom pa pretendujem da ponešto malo i znam, iako nisam siguran da je tumačenje Vaše, ali je svakako Vaš izbor na šta stavljate potpis, pa ću Vas  pitati nekoliko logičnih pitanja koji će pojasniti cijelu situaciju zainteresovanoj javnosti:

- Ako je ovo sve ovako uredno i u skladu sa zakonom, zašto Vam je trebalo više od dva mjeseca da odgovorite na moje poslaničko pitanje, iako je po Poslovniku Skupštine Crne Gore rok 15 dana?

-Da li Vam zvuči logično, da je prijava gradnje na snazi nakon poništenja saglasnosti GDA od strane Upravnog suda, dok se ne donese novo prvostepeno rješenje?

-Ako bi GDA donio suprotno prvostepeno rješenje, i odbio saglasnost utvrdjujući da rješenje nije zakonito, onda bi se po Vašem tumačenju prijava gradnje poništila, a kada SUD utvrdi da nije zakonito, onda prijava gradnje ostaje na snazi?? Da li Vam je to logično?

Uvažena ministarko u tehničkom mandatu, ja nemam nikakvu potrebu da manipulišem već Vam jasno kažem pred laičkom i stručnom javnošću Crne Gore da je, u formalno pravnom smislu, Rješenje GDA o saglasnosti palo na sudu, i svi pravni akti koji su donijeti na osnovu njega ne mogu da proizvode pravno dejstvo, uključujući i prijavu gradnje!

Jednostavno, to je aksiom, to je Zakon o upravnom postupku imperativno propisao, a sami ste rekli da je sve jedan jedinistveni upravni postupak i hvala Vam na tome!

Ponovo Vam ukazujem na član 142, stav 1 Zakona o upravnom postupku koji to jasno propisuje, i tu nema nikakvih manipulacija sa moje strane. Ako želite da pobijete ovo moje tumačenje, moraćete bolje da se potrudite jer ono što ste iznijeli kao argumentaciju i tumačenje jednostavno „nema veze sa mozgom“! Izvinjavam se, ali ne znam kako bih drugačije ovo okarakterisao!

Ministarko, uz svo dužno poštovanje Vas i resora koji vodite, mislim da ste se uhvatili tema i resora koje, bez lažne skormnosti, poznajem mnogo bolje od Vas, a pritom za razliku od Vas građani Crne Gore, ali i Budve su me birali da ih predstavljam!

Zato ću nastaviti da se interesujem za rad resora koji vodite, i da kao poslanik i predsjednik nadležnog radnog tijela u  Skupštini Crne Gore pristojno i argumentovano kritikujem sve što ocijenim kao loše. To sam radio godinama, više od decenije, pa i sada, pogotovo zbog činjenice da se kao što sam vrlo otvoreno i pošteno rekao, DPS matrica odnosa prema prostoru nije promjenila ni za vrijeme 42. Vlade Crne Gore, koju sam glasao i podržavao u Skupštini Crne Gore, a svakako ni sada kada Vi vodite ovaj segment!

Ostale Vaše opaske, pogotovo ove komične i kontradiktorne o „opipljivom interesu“  pripisujem Vašoj nervozi.

One su kontradiktorne jer ipak Vi a ne ja sprovodite DPS projekte u dijelo. Što se tiče krivičnih prijava, ja sam ukazao na niz nelogičnosti, i da imam definitivan sud o Vašem učešću u ovim DPS projektima, podnio bih prijavu odmah, kao što sam mnogo puta do sada uradio, za razliku od Vas, tako da meni nemojte prijetiti kontra prijavama jer sam preko glave preturio neke malo ozbiljnije konstrukcije, sa mnogo ozbiljnijih adresa, i to bez velikih problema, što je široj javnosti poznato!

Ministarko, pogotovo nemojte pominjati kako državu spašavate mogućih odštetnih zahtjeva, jer to je tek "trademark" potez DPS-a.

Novaković Đurović: Ohrabrujem Krapovića da podnese krivičnu prijavu protiv mene

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:39