Krapović - Reintjes / - MINISTARSTVO ODBRANE
23/01/2024 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović - Reintjes: Otvaranje ambasade Crne Gore u Hagu doprinijeće dodatnom razvijanju odnosa

Saveznički odnosi u Alijansi doprinose ukupnim odnosima Crne Gore i Nizozemske, konstatovano je na satanku Krapovića sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske

Odbrambena saradnja Crne Gore i Nizozemske, a koja se ostvaruje na planu usavršavanja pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane u oblastima rodne ravnopravnosti i međunarodne vojne saradnje, na visokom je nivou, uz dodatan prostor za njeno intenziviranje, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović na sastanku sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske, Joustom Reintjesom.

Krapović je izrazio zadovoljstvo bliskim odnosima Crne Gore i Holandije, ističući da će otvaranje ambasade Crne Gore u Hagu i holandskog konzulata u Crnoj Gori doprinijeti njihovom dodatnom razvijanju.

- Istakao je značaj članstva obje zemlje u NATO, kao i zajedničke interese u bilateralnim odnosima, ali i multilateralnim strukturama, naglašavajući da je u trenutnom bezbjednosnom ambijentu u Evropi i svijetu posebno važan koncept kolektivne odbrane, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On se zahvalio na kontinuiranoj podršci Nizozemske Crnoj Gori u ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta, prvenstveno evropskih integracija, kojima je Crna Gora potpuno posvećena. 

Ambasador Reintjes je izrazio očekivanje da će se saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane, kao i drugim oblastima od zajedničkog interesa, dodatno intenzivirati u predstojećem periodu.

- Posebno je istakao zadovoljstvo zbog opredjeljenja Crne Gore za evropski put i naglasio važnost usklađivanja sa spoljnom politikom EU. To će, dodao je, u velikoj mjeri doprinijeti napretku naše zemlje u procesu pregovora za punopravno članstvo u Uniji, u čemu Crne Gora može računati na snažnu podršku Nizozemske, navode iz MO.

Sagovornici su se saglasili da je važno intenzivirati politički dijalog u cilju daljeg unapređivanja prijateljskih i savezničkih odnosa dvije zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 23:41