Драган Краповић / - Демократе
13/03/2022 u 13:06 h
Sanja PrelevićSanja Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Краповић: Са СНП-ом се не гради помирење, нити се правосуђе реформише са ДПС-ом

Очито је да не постоји јасна подршка конфузној платформи неке будуће владе коју нуде УРА, СНП и још неки субјекти, а који појединачно и збирно немају капацитета да воде државу, казао је Краповић

Потпредсједник и посланик Демократске Црне Горе Драган Краповић поручио је да ће та странка дати веома јасан институционални и ванинституционални одговор на свим нивоима уколико Влада буде изабрана мимо Устава, као што то најављује лидер ГП УРА Дритан Абазовић.

– Уколико то ураде, Демократе ће дати веома јасан одговор на свим нивоима – и институционално и ванинституционално. Сигурно нећемо ћутати на тако флагрантно кршење Устава и прекрајање изборне воље грађана – рекао је Краповић за „Дан“.

Он је поручио да Демократе тако нешто неће дозволити јер су их грађани изабрали да би у парламенту радили у њихову корист. По његовим ријечима, то је разлог што се протести настављају са све већим интензитетом. Он је позвао грађане да се и вечерас окупе преко пута Храма у Подгорици у 18 сати.

– Треба сви да дођу на протесте против продаје изборне воље грађана, да што јаче и масовније кажемо НЕ издаји – казао је Краповић.

Истакао је да ће одговор Демократа на кршење Устава увијек бити конкретан и јак.

– Нисмо размишљали о бојкоту парламента, нити смо доносили било какве конкретне одлуке, али вјерујем да бојкота неће бити и да ћемо се борити и у институцијама и ван њих за поштовање воље грађана и закона државе Црне Горе – рекао је Краповић.

Коментаришући Абазовићеву оцјену да сједницу парламента може заказати и неки други потпредсједник, он је изричит да то може урадити само в.д. предсједника Скупштине Страхиња Булајић.

– Абазовић не познаје и не поштује Устав и законе. Било какви потези у правцу сазивања Скуштине мимо Булајића били би кршење Устава и пословника. Ако крену у том правцу, изазваће додатне негативне последице – упозорио је Краповић.

Он тврди да је УРА много раније кренула у обарање Владе.

– Ми смо на то указивали сасвим отворено. Указивали смо да УРА мјесецима тајно преговара и сада је јасно да су цијело вријеме предсједник државе и ДПС-а Мило Ђукановић и предсједник ГП УРА Дритан Абазовић договарали прекрајање изборне воље грађана. Покушавају да то оправдају деблокадом интеграција, мноштвом флоскула и помињањем неке имагинарне подршке 49 посланика. Сада је очито да не постоји јасна подршка конфузној платформи неке будуће владе коју нуде УРА, СНП и ДПС. Они појединачно и збирно немају капацитета да воде државу, јер немају ни подршку грађана – рекао је Краповић.

Он је додао да је питање да ли постоји подршка и 41, а не 44 или 49 посланика, за ту владу, али је најважније да неће бити деблокиран ниједан процес, већ ће се политичка ситуација додатно искомпликовати уколико се буде наставило тим путем.

– Једноставно, са ДПС-ом се не може реформисати и ослободити правосуђе, а са СНП-ом се не може градити помирење. То је неозбиљна, конфузна и штетна прича. Много је боље и поштеније да сви вратимо мандат грађанима и све фотеље, за које се неки тако здушно боре, и да они дају свој суд о ономе што смо радили у претходном периоду – нагласио је Краповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. novembar 2022 03:34