/ foto: lazar ružić
27/02/2023 u 09:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović: Suština izbora je da Đukanović doživi poraz, da se bivši režim razvlasti

Kako je naveo, glasovi za građanskog kandidata osiguravaju da se u drugom krugu nađu građanski i DPS kandidat

Poslanik Demokrata, Dragan Krapović, kazao je da je izborna trka za predsjednika Crne Gore krenula i recept da Crna Gora konačno dobije odmjerenog, građanski i evropski profilisanog predsjednika države je kristalno jasan.

- Vjerujem ogromnoj većini građana Crne Gore. Naime, suština ovih predsjedničkih izbora je nastavak demokratizacije Crne Gore, dakle da se bivši režim, čija je personifikacija predsjednik DPS-a gospodin Đukanović, do kraja razvlasti, te da Đukanović još jednom doživi poraz. Prema svim dostupnim analizama i istraživanjima jasno je da će ova trka biti riješena u drugom krugu, te da kandidat političkog centra i građanske Crne Gore ima gotovo sigurnu pobjedu nad Đukanovićem- istakao je on.

Kako je naveo, glasovi za građanskog kandidata osiguravaju da se u drugom krugu nađu građanski i DPS kandidat.

- I u tom slučaju jasno je da Đukanović gubi ove izbore, čime se dovodi do kraja razvlašćivanje bivšeg režima i stvaraju pretpostavke da Crne Gora postane istinski slobodno i demokratsko društvo- kazao je Krapović.

Poručuje: "Uz uvažavanje kolege Milatovića i njegove kandidature, za mene kao i za najveći dio Crne Gore, dakle one građane koji baštine građanske vrijednosti i sve one koji su se decenijama borili protiv režima ovdje u zemlji, a ne van naše zemlje, izbor je veoma lak":

- Aleksa Bečić je neko ko je svih ovih godina, bez obzira da li je bio na vlasti ili u opoziciji, nepokolebljivo bio i ostao na putu pomirenja Crne Gore, afirmaciji svih njenih različitosti kao najvećeg bogastva koje imamo. Na mjestu predsjednika Skupštine Crne Gore je pokazao format državnika sposobnog da u najtežim trenucima donosi odluke u korist svih građana, ali i da predstavlja Crnu Goru dostojanstveno i onako kako naša domovina zaslužuje. Pokazao je takt, odmjerenost i širinu koja je neophodna na najvećim državnim funkcijama i demonstrirao da svoju ulogu u crnogorskom društvu vidi kao integrativnu, što je definicija dobrog predsjednika države- smatra Krapović.

Ističe da je Aleksa Bečić kandidat bez mrlje u životu i političkoj karijeri, bez ijedne najmanje afere za sobom i danas nema nikog u Crnoj Gori ko bi ovoj  tvrdnji i stavu protivriječio, bez obzira da li im je politički protivnik ili ne.

- Upravo zato je Bečić izabrao da se pred građanima Crne Gore pozove na čast, jer čast čini ono što se kroz istoriju najviše u Crnoj Gori cijenilo, a to su integritet, karakter, čiste ruke, ugled i iznad svega istina! Uostalom, Mila Đukanovića može pobijediti samo kandidat iza kojeg stoji moćna infrastruktura i jaka partija. Šta znači imati ili nemati čast u Crnoj Gori, najbolje ilustruje ona vječna Njegoševa: „Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka- naveo je on.

Zaključuje: "Čast je u genetskom kodu našeg naroda, najskuplja crnogorska riječ i pojam koji postavlja osjećaj vrijednosti i uvaženosti za sve koji su je u slavnoj istoriji Crne Gore imali, a Bečić je nesumnjivo među njima i to je već dokazao i pokazao".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 06:00