Dragan Krapović u Parizu / - FOTO: MO
03/04/2024 u 17:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović u Parizu: Crnoj Gori prioritet evropske integracije

Napredak na putu evropskih integracija prioritet je aktuelne Vlade Crne Gore i u tom pogledu u dosadašnjem radu već postignuti osjetni pomaci, istakao je ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović tokom sastanaka u okviru svoje dvodnevne radne posjete Francuskoj.

Ministar je danas razgovarao u odvojenim susretima u okviru svoje dvodnevne radne posjete Francuskoj, sa predsjednikom Komisije za odbranu i bezbjednost Senata Sedrikom Perenom i sa predsjednikom Komisije za odbranu i oružane snage Nacionalne skupštine Tomasom Gasijuom, sa kojima je razmijenio mišljenja o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

- Stav države je da je budućnost Crne Gore, ali i ostalih zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, u cilju jačanja stabilnosti i mira u regionu - kazao je Krapović.

Naglasio je da je od izuzetnog značaja poruka da su vrata EU otvorena za naš region, što ohrabruje zemlje kandidate za članstvo u sprovođenju neophodnih reformi i ispunjavanja uslova za pristupanje zajednici razvijenih evropskih država.

I Peren i Gasiju uputili su čestitke Crnoj Gori na do sada postignutim rezultatima u procesu evropskih integracija, kao i na potpunoj usklađenosti sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, prvenstveno u pogledu podrške ratom zahvaćenoj Ukrajini, u odbrani njenog teritorijalnog integriteta i nezavisnosti.

Istakli su da je značajno to što je od samog početka rata Crna Gora na strani Ukrajine, čime potvrđuje svoje opredjeljenje za mir u Evropi, koji počiva na demokratskim temeljima i poštovanju humanitarnog prava. Obostrano je naglašeno da je time potvrđeno i kredibilno članstvo Crne Gore u Alijansi, u okviru koje su jedinstvo i solidarnost posebno došli do izražaja u kontekstu bezbjednosnog ambijenta u Evropi i svijetu.

Krapović će se danas sresti sa francuskim kolegom Sebastijenom Lekornijem, sa kojim će razgovarati o modalitetima dalje odbrambene saradnje dvije zemlje, globalnoj bezbjednosnoj situaciji i značaju evropskih integracija Zapadnog Balkana za evropsku stabilnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:35