/ - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE CRNE GORE
16/01/2024 u 17:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović sa Feltenom: Jedan od prioriteta usklađenost sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU

Ministar Krapović je iskazao zadovoljstvo susretom, te istakao da je bilateralna odbrambena saradnja Crne Gore i SR Njemačke na zavidnom nivou

Ministar odbrane, Dragan Krapović, sastao se danas sa ambasadorom SR Njemačke u Crnoj Gori Peterom Feltenom. Sastanku je pristustvovao i izaslanik odbrane SR Njemačke u Crnoj Gori ppuk Guido Altendorf.

Ministar Krapović je iskazao zadovoljstvo susretom, te istakao da je bilateralna odbrambena saradnja Crne Gore i SR Njemačke na zavidnom nivou.

U tom smislu posebno je naglasio značaj partnerske podrške SR Njemačke na crnogorskom putu ka članstvu u NATO, a potom i važnost jačanja savezništva u okviru Alijanse.

Ministar je podsjetio da je odlična saradnja vojski Crne Gore i SR Njemačke, koja je uspostavljena tokom zajedničkog doprinosa izgradnji mira i stabilnosti u Avganistanu, ojačavana kroz projkete modernizacije kapaciteta Vojske Crne Gore, kao i jačanja kadrovskih sposobnosti kroz brojna usavršavanja i obuke. Imajući u vidu značaj naših savezničkih odnosa u NATO, i dosadašnju intenzivnu bilateralnu saradnju, ministar je izrazio uvjerenje da će odbrambena saradnja dvije zemlje  u narednom periodu biti dodatno unaprijeđena.

Takođe, imajuću u vidu da je  jedan od prioriteta vanjske politike 44. Vlade usklađenost sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, Krapović je kazao da je od nemjerljive važnosti i podrška SR Njemačke na crnogorskom putu ka EU.

Ambasador Felten čestitao je ministru Krapoviću preuzimanje dužnosti ministra odbrane i istakao očekivanje da će Crna Gora, kao pouzdana NATO članica, nastaviti da doprinosi regionalnoj stabilnosti, kao i jačanju međunarodnog mira i bezbjednosti.  Dodatno, ambasador je istakao da će SR Njemačka nastaviti da podržava jačanje odbrambenih kapaciteta Crne Gore, kao i da afirmiše evropsku perspektivu ne samo Crne Gore već i cijelog regiona. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:04