/ - SKRINšOT, SKUPšTINA YT
30/07/2023 u 17:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivična prijava protiv Lekića zbog sumnje za lažno predstavljanje da je poslanik

Iz Građansle akcije dodaju da je Ustavom Crne Gore je određeno da zakoni i drugi propisi stupaju na snagu objavljivanjem u Službenom listu Crne Gore

NU Građanska akcija saopštila je da je podnijela  krivičnu prijavu protiv Milana Lekića kandidata za poslanika SCG, zbog sumnje na lažno predstavljanje da je poslanik 28. saziva Skupštine Crne Gore i zbog njegove odluke o verifikaciji, potvrdi,  da su kandidati za poslanike za koje je DIK-a u Izvještaju navela da su dobili poslanički mandat, zaista postali poslanici 28.saziva Skupštine Crne Gore.

(VIDEO/FOTO) Bez predloga za predsjednika Skupštine

image
- FOTO: GRAđANSKA AKCIJA
image
- FOTO: GRAđANSKA AKCIJA

Iz Građansle akcije dodaju da je Ustavom Crne Gore je određeno da zakoni i drugi propisi stupaju na snagu objavljivanjem u Službenom listu Crne Gore.

- Nakon sprovedenih prijevremenih parlamenatarnih izbora, održanih 11.06.2023. godine, DIK je donijela odluku o konačnim rezultatima za izbor poslanika, koja odluka je objavljena u službenom listu. U konačnoj odluci o izboru poslanika nema podataka koji su kandidati dobili poslanički mandat, već samo podaci koliko je koja izborna lista dobila glasova - navode u saopštenju.

image
- FOTO: GRAđANSKA AKCIJA

Dodajuda  je prijavljeni prisustvovao prvoj konstitutivnoj sjednici 28. saziva Skupštine i predsjedavao istom, ne kao poslanik 28. saziva Skupštine, nego kao kandidat za poslanika.

-Prijavljeni je kao kandidat za poslanika, pozivajući se na odredbe internog akta Poslovnika o radu Skupštine i na Izvještaj DIK, koji nije objavljen u službenom listu, donio odluku, nakon podnošenja izvještaja Skupštini od strane DIK, da verifikuje odnosno, potvrdi, da su kandidati za koje je u Izvještaju DIK navela da su dobili poslanički mandat, zaista dobili mandat- navode oni.

Dodaju da jedino objavljivanjem konačnih rezultata izbora za poslanike u službenom listu sa podacima koji su kandidati dobili mandat poslanika isti mogu prisustvovati Skupštini i donositi odluke.

-Predlažem da ispitate navode iz tužbe i optužite prijavljenog sudu sa predlogom da se po zakonu kazni-Ovlašćeni predstavnik NU Građanska akcija Vujičić Božidar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 14:17