Лидери три коалиције против рушења Владе / - Демократе
22/06/2021 u 18:56 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић, Бечић и Абазовић против рушења Владе

Актуелна Влада ужива пуну подршку потписника овог саопштења, а о евентуалним промjенама у њеном саставу и начину дjеловања неопходно jе спровести отворен и конструктиван диjалог између Владе и парламентарне већине, наводи се у заједничком саопштењу

Лидери три побједничке коалиције са прошлогодишњих избора, Алекса Бечић, Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић поводом актуелне политичке ситуациjе огласили су се заjедничким саопштењем.

– Поводом спекулациjа коjе се ових дана могу чути у jавности, а коjе се тичу начина за рjешавање тренутне политичке кризе у Црноj Гори, као потписници Споразума на основу коjег jе формирана актуелна Влада, заjеднички констатуjемо да изборна побjеда остварена 30. августа 2020. године представља наjвећу вриjедност нашег политичког рада и изнад jе личних и партиjских амбициjа свих нас поjединачно. Споразум закључен 8. септембра 2020. године, од стране носилаца листа три побjедничке коалициjе, успоставио jе политички оквир за формирање Владе коjи остаjе неупитан и убудуће, имаjући у виду идеолошку разнородност различитих субjеката парламентарне већине. Актуелна Влада ужива пуну подршку потписника овог саопштења, а о евентуалним промjенама у њеном саставу и начину дjеловања неопходно jе спровести отворен и конструктиван диjалог између Владе и парламентарне већине – наводи се у саопштњу.

Лидери су у саопштењу истакли да су против рушења ове Владе и одржавања нових парламентарних избора jер jе Црноj Гори потребна стабилност, уз неодложно спровођење корjенитих реформи.

– Свако рjешење за излаз из тренутне политичке кризе, мора уважавати међусобне разлике конституената власти о поjединим питањима коjа су протеклих мjесеци актуелизована дjеловањем диjела парламентарне већине и бивше власти. Будуће дjеловање Владе треба да буде усмjерено на четири теме економски развоj, придруживање државе Европскоj униjи, борбу против корупциjе и организованог криминала и реформу изборног законодавства. Неприхватљиво jе уплитање иностраног фактора у рjешавање унутрашњих питања коjа се тичу државе Црне Горе – наводи се у заjедничком саопштењу Бечића, Кривокапића и Абазовића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 03:59