Здравко Кривокапић / - SASAMATIC
11/01/2022 u 14:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић ће патријарху Порфирију одговорити наредне седмице

Како jе прва постпразнична радна недjеља започела jуче, Влада увjерава све заинтересоване адресе да ће, као и сваког пута, благовремено и одговорно приступити формулисању одговора на доспjело писмо

Премијер Здравко Кривокапић ће почетком наредне седмице одговорити на писмо које је патријарх Порфирије упутио Влади 4. јануара.

То је данас саопштено из Владе, након што су медији објавили да је патријархово писмо упућено на адресу Владе, те да се чека одговор.

 - Услијед тенденциозних тврдњи и дезинформација пласираних у медијима, да предсједник Владе  Здравко Кривокапић „игнорише” писмо Његове светости, архиепископа пећког, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског Порфрија, а поводом усаглашавања нацрта Темељног уговора између државе Црне Горе и Српске православне цркве, у циљу тачног информисања, обавјештавамо јавност о сљедећем: писмо његове светости, патријарха српског господина Порфирија стигло је на адресу Владе Црне Горе 4. јануара 2022. године - навели су из Владе.

Како су додали, како је прва постпразнична радна недјеља започела јуче, Влада увјерава све заинтересоване адресе да ће, као и сваког пута, благовремено и одговорно приступити формулисању одговора на доспјело писмо, узимајући додатно у обзир важност тематике која је представљена у истом и значај духовне адресе која га је упутила.

 - Одговор на конкретно писмо Влада ће упутити Његовој светости партијарху српском господину Порфирију почетком наредне седмице, у циљу постизања жељене сагласности, на обострано задовољство - поручили су из Владе,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:14