Здравко Кривокапић / - VLADA CG
13/10/2021 u 11:21 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кривокапић: О ДФ-у након изјашњења већине, ако сам ја проблем свргните ме

Истакао је да је врло значајно да се званично помире и да се крене у рјешавање пројеката. Није могао да каже да ли прихвата Демократски фронт у Влади

Предсједник Владе Здравко Кривокапић казао је да умјесто да се уједине, неко гледа да га завади са свим партијама парламентарне већине. Упитан да ли жели ДФ у Влади  он је казао да  то треба да буде договор парламентарне већине а да ће се он изјаснити након њих. Он је то саопштио након отварања Дигиталног Самита Западног Балкана.

-А након тога ћу ја имати став. Као што сам рекао, 41 посланик треба да се договори и каже шта жели. Био сам задовољан почетком преговора, али сам био изненађен ставовима појединих. У Црној Гори безначајне ствари постају важне, а важне се занемарују - казао је он.

Додао је да је  ио је задовољан почетком преговора, али је у међувремену изненађен ставовима одређених политичких партија.

-Ништа се није промијенило у односу на октобар прошле године и надам се да ће лидери имати разумијевања да ова Влада траје захваљујући грађанима. Ми смо покренули два програма Европа сад и Европа овдје.Мислим да треба да се кренемо будућност. Ко ће гдје да буде,није важно- казао је он.

Истиче да је битно је да грађани осјете бољитак и да је он буде 2022. година.

-Трећи пројекат је пројекат капиталних инвестиција. Имамо преко 300 милиона планираних пројеката. Тиме ће Црна Гора инфраструктурно да буде другачија. То је прича која треба да нас повеж-казао је он.

Сматра да је највећи проблем Црне Горе је правосуђе.

-Сви смо били свједоци како се специјални државни тужилац представља као адвокат једне политике и једног човјека- изјавио је премијер.

Он је казао да свако треба да се бави оним што је његова надлежност.

Истакао је да имају неколико кривичних пријава које су поднешене и на које нико не реагује.

-Пријаве које се подносе против премијера и владе су занемарљиве, да не кажем да не постоје- казао је он.

Додаје да Привредни суд прави опструкције пртив Владе када је ријеч о Светом Стефану.

-Овдје није проблем Влада ни резултати Владе које сви оспоравају. Проблем је што неко намјерно и ненамјерно неће да рјешава проблеме, а главни проблем је Тужилаштво- казао је Кривокапић. 

Допдаје: "Ми радимо пуним капацитетом, програмски дјелујемо и покушавамо све што је до нас да урадимо. Сви нека се баве са оним што је њихова надлежност. Ја када дођем на овакав скуп врло се осјећам лоше јер имамо толику снагу и могућност, али ме умијемо да је искористимо"-

Кривокапић очекује да ће лидери имати разумијевања и дозволити да ова Влада траје, додао је.

-Ја сам након два састанка мислио да ће трећи буде елегантан, врло кратак. Свако жели мене да завади мене са потпредсједником Владе, са Демократама, са ДФ-ом. Дајте да се не свађамо. Ако сам ја проблем, лако то ријешите. Ако желите нове изборе, то реците грађанима. Чини ми се да се неке партије спремају за изборе, а ја о њима не размишља- казао је Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 15:44