/ RANKO KRIVOKAPIĆ
27/09/2022 u 11:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić: Cijenimo spremnost EU i Savjeta Evrope da nas razumiju

Krivokapić je zahvalio najstarijoj panevropskoj organizaciji - Savjetu Evrope na naporima koje ulažu

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić poručio je danas u Budvi da cijenimo spremnost Evropske unije i Savjeta Evrope da razumiju Crnu Goru, a ne samo da pomognu, dodajući da je ključ budućnosti u razvoju našeg regiona uz podršku EU.

Šef crnogorske diplomatije je otvorio Završnu konferenciju regionalnog programa EU i Savjeta Evrope “Horizontal Facility (Horizontalni Mehanizam) za Zapadni Balkan i Tursku – faza druga, a uvodna izlaganja su imali šefica delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i generalni direktor Savjeta Evrope za ljudska prava i vladavinu prava Kristos Đakomopulo.

Krivokapić je zahvalio najstarijoj panevropskoj organizaciji - Savjetu Evrope na naporima koje ulažu, ističući da je na nama da iskoristimo te mogućnosti i pokažemo nove kapacitete kao država i regionosvećenost boljem obrazovanju, razvoju kulture i beskompromisna vladavina prava mogu obezbijediti bolju budućnost, jer smo regija mogućnosti, ali i tačka susreta različitih izazova. Mi smo dodatna vrijednost za Zapadni Balkan - kazao je šef crnogorske diplomatije.

Ovaj program, čiji je zadatak podrška zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj u sprovođenju reformi u oblastima vladavine prava, borbe protiv ekonomskog kriminala i diskriminacije, zaštite prava ugroženih grupa, kao i zaštite slobode govora i slobode medija, podržali su EU i Savjet Evrope.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. novembar 2022 01:27