Кривокапић на пријему / - фото: ДАН
06/06/2022 u 20:25 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Чланство у НАТО битно за демократски пут Црне Горе

Црна Гора је била на раскршћу цивилизација и спремна на све изазове. Најмања, а трајала је. Када сте мали држи вас вјера у правду и слободу. Ми смо били мали и нисмо успјели створити велико богатство, али смо створили идеју о слободи, казао је Kривокапић

Вањску политику Црне Горе обиљежила је посвећеност регионалним иницијативама како би се промовисао дијалог и јачало повјерење, добросусједски односи и регионална сарадња. Уз несебичну подршку бројних држава, Црна Гора је постала земља коју је Алијанса жељела да види у својим редовима.

То је, на пријему поводом петогодишњице чланства у НАТО, поручио министар одбране Рашко Kоњевић.

Министар вањских послова Ранко Kривокапић је на овој свечаности навео да је Црна Гора мала и није могла створити материјално богаство, али смо створили вјеру у слободу.

Навео је да је чланство у НАТО битан за демократски пут Црне Горе.

– Црна Гора је била на раскршћу цивилизација и спремна на све изазове. Најмања, а трајала је. Када сте мали држи вас вјера у правду и слободу. Ми смо били мали и нисмо успјели створити велико богатство, али смо створили идеју о слободи. Тако мали смо стварали вриједност преплитања – казао је Kривокапић.

Успјела је Црна Гора, истиче, да стопи религије, културе и нације у свом трајању.

- И НАТО је показао моћ трајања у своје 73 године. Обезбијеђено је 70 година стабилности и просперитета за све своје чланице. Непријатељи ће прије напасти ако знају да нисте спремни да браните своје слободу. Десило се то у Украјини - истакао је Kривокапић.

Не може, категоричан је, бити помирења са онима који хоће агресију и укидање и анексију Украјине, као што се то Црној Гори десило 1918. 

Замјеник генералног секретара НАТО-а Мирча Џоана казао је, у видео поруцио, да је Црна Гора цијењени савезник, с мјестом за столом и једнаким гласом у обликовању будућности Алијансе.

- Црна Гора може да рачуна на НАТО. НАТО, такође, може да рачуна на Црну Гору. У овом кључном тренутку за нашу заједничку безбједност ви доприносите политици одвраћања и одбране НАТО- трупама које служе у мултинационалним борбеним групама у Летонији. Ваш допринос чини нашу Алијансу снажнијом и безбједнијом и на томе вам захваљујем - рекао је, поред осталог, Џоане.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:47