Ранко Кривокапић / - RADE KOPRIVICA
21/05/2022 u 16:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Црну Гору што приjе увести у Европску униjу

Указао је и да се угледамо на сусjедну Хрватску

Црна Гора jе од стицања независности напредовала, али и пропустила многе шансе, поручио jе министар вањских послова Ранко Кривокапић поводом Дана независности, преноси Портал РТЦГ.

Ипак наглашава да не треба плакати за проливеним млиjеком, већ jе потребно Црну Гору што приjе увести у Европску униjу како би обезбиjедили стандард и бољи живот наших грађана.

Црна Гора би била мjесто сусрета разних злих идеологиjа да ниjесмо пуноправна чланица НАТО-а, сада jе битно у ЕУ обезбиjедити демократски стандард а тиме и много бољи живот наших грађана. Да смо данас у ЕУ двадесет пута бисмо више помоћи добиjали од ЕУ по глави грађана, казао jе Кривикапић.

Указао је и да се угледамо на сусjедну Хрватску.

- Погледаjмо Хрватску, шта то за њу значи, и то су те пропуштене прилике, то jе то историjско вриjеме коjе ниjесмо уграбили, али сада jе прилика и сада jе морамо уграбити да будемо у том року од двиjе до три године у завршетку преговора, самим тим, суштински пуноправни члан. Jа послиjе свега што знам о стварању независне Црне Горе, атланске Црне Горе имам пуно увjерење да ми то можемо да jе то циљ коjи jе остварив, казао jе Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:03