/ Састанак Кривокапића и Цвијановић - BOJANA CUPIC
25/05/2021 u 10:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић - Цвиjановић: Уклањамо бариjере за бољу сарадњу земаља региона

Премиjер Кривокапић jе поручио да jе Црна Гора спремна за туристичку сезону и позвао грађане Републике Српске да љетуjу у Црноj Гори

Предсjедник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић, у оквиру службене посjете БиХ, састао се са предсjедницом Републике Српске Жељком Цвиjановић, саопштено је из кабинета предсједника Владе.

Премиjер Кривокапић jе истакао да jе циљ Црне Горе интензивирање проjеката из домена саобраћаjне инфраструктуре са земљама региона и у том контексту указао на значаj изградње пута између Фоче и Шћепан Поља, коjи ће диjелом финансирати Европска униjа. Он jе наjавио претварање четири гранична прелаза са БиХ у интегралне прелазе.

- Наш циљ jе да уклањамо бариjере и да доприносимо све бољим односима у региону - истакао jе премиjер.

Предсjедница Цвиjановић упознала jе премиjера Кривокапића са политичком ситуациjом и постигнућима тамошње власти, те указала на значаj укидања путарине на диjелу саобраћаjнице Мељине – Петиjевићи између Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Саговорници су размиjенили мишљење о актуелноj епидемиолошкоj ситуациjи. У том контексту, jош jедном jе указано на значаj регионалног приступа и сарадње, посебно у диjелу отварања граница што ће значаjно доприниjети економском опоравку и успjешности предстоjеће туристичке сезоне. Премиjер Кривокапић и предсjедница Цвиjановић нагласили су да пандемиjу држе под контролом. Премиjер Кривокапић jе поручио да jе Црна Гора спремна за туристичку сезону и позвао грађане Републике Српске да љетуjу у Црноj Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 03:48