Здравко Кривокапић / - SASAMATIC
08/02/2022 u 14:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапићева савјетница неће тражити надокнаду након престанка функције

Како је објаснила њено именовање не траје један дан, како су то медији истакли и неки политичари инсинуирали, већ и током техничког мандата Владе

Савјетница премијера Здравка Кривокапића, Светлана Вукчевић која је недавно постављена на ту функцију поручила је да неће поднијети захтјев за примање накнаде након престанка функције.

- Поводом  интересовања јавности и бројних коментара јавних личности и медија, у којима се апострофира моја наводна спремност ''да једним даном радног искуства на мјесту савјетника Премијера Црне Горе стичем право на коришћење годишње надокнаде од 15.000 еура  обавјештавам да је читава бука створена без провјере чињеница. Наиме, према закону право на надокнаду не остварује се аутоматски престанком  функције, већ искључиво по подношењу захтјева за њену исплату, чиме се оставља појединцу на вољу да ли ће то учинити или не. А, ја, сагласно својој етици, нећу поднијети такав захтјев који би значио коришћење новца грађана Црне Горе - навела је Вукчевић.

Како је објаснила њено именовање не траје један дан, како су то медији  истакли и неки политичари инсинуирали,  већ и током техничког мандата Владе. 

 - Такође, подсјећам да су спорни закон креирали и усвојили они који највише ових дана приговарају том закону, а који су га обилато користили, оштетивши грађане у вишемилионским износима. Ово видим као добру прилику да будућа власт све спорне законе преиспита, измијени  или укине, ако су на штету грађана. На крају, наглашавам да сам се пријавила на конкурс за другу експертску позицију у Влади прије пола године, и да, иако је ово именовање дошло у невријеме, захваљујем премијеру проф. др Кривокапићу што је процијенио да моје професионалне референце  и међународно искуство, као и нестраначка припадност,  могу користити у техничком мандату Владе - закључила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:51