/ - FOTO: VLADA CG
19/07/2022 u 14:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić-Gargan: Crna Gora i Irska baštine osjećaj bliskosti i razumijevanja

U domenu bilateralne saradnje, apostrofiran je značaj produbljivanja ekonomske saradnje i stvaranja povoljnog ambijenta za investitore

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić razgovarao je danas sa nerezidentnim ambasadorom Irske u Crnoj Gori sa sjedištem u Budimpešti, Ronanom Garganom.

Tokom sastanka ocijenjeno da Crna Gora i Irska imaju prijateljske odnose, te da baštine zajedničke vrijednosti i osjećaj bliskosti i razumijevanja geografski sličnih zemalja.

Iskazana je snažna podrška Irske evropskom putu Crne Gore i spremnost za nastavak prenošenja znanja i vještina, što predstavlja posebnu motivaciju za mlade. Ministar Krivokapić upoznao je ambasadora Irske sa aktuelnom situacijom u zemlji i dostignućima na evropskoj agendi.

Na toj liniji, izraženo je uvjerenje da će lideri doprinijeti stabilizovanju političke situacije, kako bi zamah napravljen na vanjskopolitičkom planu bio nastavljen u pravcu ostvarivanja članstva u EU.

U domenu bilateralne saradnje, apostrofiran je značaj produbljivanja ekonomske saradnje i stvaranja povoljnog ambijenta za investitore.

Sagovornici su razmijenili i mišljenja o dešavanjima na globalnom planu, ocijenivši da bi zajedničkim djelovanjem trebalo ojačati evropsku bezbjednosnu arhitekturu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:00