/ фото: Влада ЦГ
29/06/2021 u 17:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић – Гарган: Европске вриједности су важне због економског и демократског јачања земље

Гарган је оцијенио да је пут ка ЕУ захтијеван, али да је то пут којим је прошла и Ирска и да су њени грађани од тога имали велику корист

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић састао се данас са нерезидентним амбасадором Републике Ирске у Црној Гори, Ронаном Гарганом.

Кривокапић је оцијенио да су односи између двије државе пријатељски, те да би их требало унапређивати, нарочито у областима у којима је евидентан обострани интерес, као што су економија и туризам, те у секторима права, одбране и унутрашњих послова.

- Глас народа је обавезујући за ову Владу. Никада као данас није већа подршка народа  да Црна Гора буде сљедећа чланица ЕУ. Црна Гора не може да буде ни грађанска ни европска ако не буде економски снажнија. Учинићемо све како би побиједили у борби против криминала и корупције, али ако не будемо економски ојачали, наша борба може бити узалудна- рекао је Кривокапић. 

Премијер је нагласио да је задатак актуелне Владе да Црну Гору уреди у складу са европским стандардима, поштујући све европске вриједности, те да је њен  први задатак да кроз инвестиције европских партнера Црну Гору учини другачијом, а у чему јој Р. Ирска свакако може помоћи.

Гарган је оцијенио да је пут ка ЕУ захтијеван, али да је то пут којим је прошла и Ирска и да су њени грађани од тога имали велику корист.

- Желим да вас увјерим да ћете у будућем периоду имати нашу подршку. Европске вриједности су важне, не само због европског пута, већ због економског и демократског јачања земље- казао је Гарган.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 03:17