са састанка / - BOJANA CUPIC
12/05/2022 u 17:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић и Мареш: Међународни вишеградски фонд важан механизам за унапређење регионалних односа

На састанку је истакнуто да ће Црна Гора наставити да његује садржајне односе са свим земљама Вишеградске групе

Министар вањских послова Ранко Кривокапић разговарао је данас са извршним директором Међународног вишеградског фонда Петром Марешом.

На састанку је оцијењено да Црна Гора са свим државама Вишеградске групе (Мађарска, Пољска, Словачка и Чешка) остварује успјешну сарадњу, базирану на пријатељским односима, отворености и међусобној подршци како на билатералном тако и на регионалном нивоу.

 - У том контексту, апострофирано је да њен механизам Међународни вишеградски фонд сматрамо важним кораком за унапређење регионалних односа, кроз подршку у области културе, научне и студентске размјене, истраживања, прекограничне сарадње и промоције туризма - наводи се из Министарства<.

Кривокапић је поздравио истрајну подршку земаља Вишеградске групе, као и несебично дијељење драгоцјених искустава овог складног квартета централне Европе који представља, посебно за нас, становнике Западног Балкана, сјајан примјер како треба да изгледа квалитетна и усјешна интеграција у ЕУ.

На састанку је истакнуто да ће Црна Гора наставити да његује садржајне односе са свим земљама Вишеградске групе, као и са Међународним вишеградским фондом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:58