Здравко Кривокапић / -Иван Петровић - Ипе
15/09/2021 u 15:42 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Истински Дан демократије је 30. август

Дан када смо се као чиниоци нашег друштва, сви, без обзира за кога да смо поjединачно гласали, уписали у породицу модерних демократиjа, истакао је премијер у честитци поводом Дана демократије

Предсjедник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић честитао jе грађанкама и грађанима Црне Горе Међународни дан демократиjе.

– Приjе нешто више од jедне године, по први пут у историjи Црне Горе, Ви сте, користећи своjе грађанско право и одговорно се односећи према генерациjама коjе долазе, путем гласачких листића, поштуjући Устав и законе наше државе, промиjенили њену управљачку администрациjу. Данас jе Међународни дан демократиjе, а за нас у Црноj Гори, можемо рећи, истински Дан демократиjе jе 30. август. Дан када смо се као чиниоци нашег друштва, сви, без обзира за кога да смо поjединачно гласали, уписали у породицу модерних демократиjа. Уписали, али наш задатак jе да ту, у тоj Породици и останемо. Да опстанемо као друштво jеднаких шанси и социjалне jеднакости у коjоj ће конкуренциjа, поштени такмичарски дух и смjењивост бити гаранти наше слободе и праведности, коjе су и гаранти и чиниоци демократиjе – казао је Кривокапић.

Он је истакао да такође, данас мислимо и на оне земље у коjима се jош увиjек њихови житељи нису сасвим изборили за слободу и право говора, изражавања, информисања, гласања, различитости и желимо да им пошаљемо снажну подршку да истраjу на путу истинског, грађанског ослобођења.

– Нека нам jе свима срећан Дан када се као орган власти сjећамо храбрости и важности сваког грађанина и када се сваки грађанин присjећа одговорности коjу носи у односу на ширу друштвену заjедницу и на будућност коjу креира своjим индивидуалним дjеловањем – наводи се у честитки премиjера Кривокапића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:22