Фото: Влада ЦГ / - Фото: Влада ЦГ
28/05/2021 u 15:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић-Јанша: Охрабрује висок степен подршке грађана Европској унији

Премијер Кривокапић упознао је саговорника са актуелним приликама на снажењу институција система како би ефикасно одговориле потребама приступног процеса

У оквиру прве билатералне посјете Словенији предсједник Владе Црне Горе  Здравко Кривокапић састао се са предсједником Владе Републике Словеније Јанезом Јаншом, на чији позив борави у једнодневној радној посјети тој земљи.

Како је саопштено из Владе Црне Горе, премијер Кривокапић упознао је саговорника са актуелним приликама на снажењу институција система како би ефикасно одговориле потребама приступног процеса. Он је премијера Јаншу информисао и о резултатима посљедњег истраживања јавног мњења које је показало да чак 75% становништва Црне Горе подржава чланство у Европској унији.

-Ово је врло охрабрујући податак. Никада у Црној Гори нијесмо имали такав степен солидарности о неком политичком питању. Влада је спремна да одговори тим очекивањима и вјерујемо да ћемо до краја мандата завршити наше обавезе у преговарачком процесу- казао је премијер Кривокапић.

Предсједник Владе Словеније Јанез Јанша захвалио је премијеру на посјети и казао да је врло охрабрен подршком јавног мњења европским интеграцијама Црне Горе. Он је позвао премијера Кривокапића на Самит ЕУ Западни Балкан који ће бити одржан у октобру. Јанша је истакао да се радује интезивирању сарадње у будућности. На састанку је оцијењено да је сарадња у оквиру НАТО-а и другим међународним организацијама примјер добре међудржавне комуникације.

Саговорници су сагласни да су односи двије земље на одличном нивоу и као такви представљају снажан темељ за унапређење сарадње у свим областима од обостраног интереса. У том контексту једна од тема састанка два премијера било је одржавање ИВ сједнице Мјешовите комисије за економску сарадњу коју је потребно организовати у најкраћем року, како би се дао додатни импулс динамизирању привредне сарадње.

-Премијер Кривокапић поручио је да је циљ Владе економски препород Црне Горе. На састанку је оцијењено да ће посјета премијера Црне Горе Словенији дати импулс снажењу укупне сарадње, превасходно економске, те да ће Словенија наставити да пружа политичку и експертску подршку како би наша земља постала прва сљедећа чланица Европске уније-ћзакључује се у саопштењу Владе Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:37