Здравко Кривокапић и Себастијан Курц / - BOJANA CUPIC
18/06/2021 u 18:39 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Кривокапић–Курц: Влада Црне Горе има пуну подршку Аустриjе

Влада коjом предсjедавам то види као наjважниjи вањскополитички приоритет и улаже максималне напоре да до краjа мандата испунимо све предуслове, истиче Кривокапић

Предсjедник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић током посjете Бечу, гдjе учествуjе на Самиту лидера Западног Балкана, састао се са аустриjским канцеларом Себастиjаном Курцом.

Премиjер Кривокапић казао jе да већина грађана Црне Горе жели да види нашу земљу као пуноправну чланицу Европске униjе, саопштено је из Кабинета предсједника Владе.

– Влада коjом предсjедавам то види као наjважниjи вањскополитички приоритет и улаже максималне напоре да до краjа мандата  испунимо све предуслове. Радуjе ме да Аустриjа, али и наши други партнери широм Европе то препознаjу. У то сам се увjерио данас, али и претходних мjесеци у разговору са наjвишим званичницима држава чланица –казао jе премиjер Кривокапић.

Кривокапић jе истакао да Црна Гора не би требало да буде талац нериjешених питања у региону, поручивши да jе Влада првенствено посвећена грађанима, а самим тим и jачању владавне права и борби против корупциjе и организованог криминала.

Канцелар Аустриjе Себастиjан Курц на састанку је поручио да ће Аустриjа наставити свесрдно да подржава европски пут Црне Горе. Курц је упутио снажну подршку Влади на њеном реформском путу, истакавши да постоjи простор за сарадњу у области економиjе, туризма и енергетике.

Саговорници су сагласни да интензитет контаката двиjе земље значаjно доприноси унапређењу укупних међудржавних односа те исказали опредjељеност да у наредном периоду ближе сарађуjу у погледу снажења економске и друге сарадње од обостраног значаjа.

Из Кабинета предсједника подсјећају да је ово jе био други састанак предсjедника Владе Црне Горе  Здравка Кривокапића са канцеларом Аустриjе од почетка манадата.

Izdvojeno

26. jul 2021 18:25