Са састанка / - фото: МВП
02/06/2022 u 17:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић-Куртези: У фокусу наставак организовања заједничких сједница влада Црне Горе и Албаније

На састанку је истакнуто да је један од приоритета да се настави организовање сједница влада Црне Горе и Албаније, на којој ће бити размотрена конкретна питања сарадња, наводи се у саопштењу Министарства

Министар вањских послова Ранко Кривокапић састао се данас са амбасадором Републике Албаније у Црној Гори Ридијем Куртезијем.

- Саговорници су истакли да су свеукупни међудржавни односи веома добри, те да се заснивају на принципима пријатељства и сарадње, савезништва у НАТО-у, као и заједничким циљевима у регионалној сарадњи и европској перспективи - наводи се у саопштењу Министарства вањских послова.

Додају да је на тој линији, истакнуто да је један од приоритета да се настави организовање сједница влада Црне Горе и Албаније, на којој ће бити размотрена конкретна питања сарадње, међу којима је и заједничка могућност коришћења потенцијала Скадарског језера.

Говорећи о европској интеграцији, на састанку је оцијењено да је напредак Црне Горе, представља и напредак региона, те изражено очекивање да ће Албанија и Сјеверна Македонија, упркос тренутном застоју, ускоро добити датум за почетак преговора са ЕУ.

Током разговора похваљен је положај албанског народа у Црној Гори, као држави која креира повољан амбијент за остваривање њихових права, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:38