Здравко Кривокапић / - фото: ДАН
25/11/2021 u 15:39 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Мањинска влада је високоризичан потез за Црну Гору, кћерке нису биле у Мојковцу

- Да ли је ово моје последње гостовање у парламенту видјећемо, али мислим да народ треба да довије оно што закслужује - казао је он новинарима.

Премијер Здравко Кривокапић казао је да би мањинска влада била високоризичан потез за Црну Гору

 - Да ли ће бити мањинска Влада или неће зависи од других политичких субјеката. Мислим да је то високоризичан потез за Црну Гору. Најлакше је тражити да премијер поднесе оставку јер би сви били релаксирани тим чином, али маске морају до краја да падну - рекао је Кривокапић новинарима након премијерског сата.

Истакао је да не може да разумије да неко ко је посланик не дигне руку за усвајање Буџета, без обзира што је позиција или опозиција. 

- Мислим да би 81 посланик требао да дигне руку, јер је ово буџет за грађане. Усвајање буџета је покушај да они који имају најмање добију достојанство и бољи квалитет живота. Апсолутно није добро да буџет не буде усвојен, али то не зависи од Владе - оцијенио је премијер.

Он је истакао да буџет говори о опредјељености Владе да социјална правда доминира.

 - Да смо имали квалитетније пројекте буџет могао да иде до 400 милиона - додао је он.

Кривокапић је истакао и да, према његовим подацима, план "Европа сад" подржава 85 посто грађана.

Новинаре је итнтересовало и да ли је тачно да нема грађевинску дозволу за кућу.

- Тај плац је отац купио 60 и неке године и ми смо миц, по миц правили ту кућу јер нисмо били у доброј финансијској ситуацији. Предат је захтјев за легализацију - одговорио је он.

Упитан је и за тврдње ДПС-а да су кћерке активне у кампањи у Мојковцу.

- То није тачно, једна кћерка је тада била у Београду, друга кретала, тако да је то физички немогуће. Мене бије глас да пијем, али моје кћерке никад не пију  - тврди предсједник Владе. 

Кривокапић је истакао да је природно да је угрожен, када удари на шумску мафију и када се бори против корупције и када ударите на мафију уопште. 

- Природно је да сте угрожени, али Црна Гора је ипак стабилна, и то је потврдио генерални секретар НАТО, тако да мислим да свако ради свој посао. Да ли је ово моје последње гостовање у парламенту видјећемо, али мислим да народ треба да добије оно што закслужује - казао је он новинарима. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:20