Krivokapić - Milanović / FILIP GLAS - FILIP GLAS
14/09/2022 u 15:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić – Milanović: Jačamo spone između Crne Gore i Republike Hrvatske

Šef crnogorske diplomatije Krivokapić susreo se i sa Crnogorcima koji žive u Republici Hrvatskoj

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić sastao se danas na Pantovčaku sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem, u okviru posjete toj zemlji, a tokom razgovora iskazali su zadovoljstvo kvalitetom bilateralnih odnosa koje Crna Gora i Hrvatska, kao dvije partnerske i prijateljske zemlje, ostvaruju.

- Što potvrđuje i otkrivanje spomen-ploče crnogorskom admiralu Vladimiru Baroviću, čovjeku čiji će časni čin ostati vječna spona između crnogorskog i hrvatskog naroda, navode iz MVP.

Kako se dodaje u saopštenju, u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu, naglašen je značaj saradnje u okviru NATO-a, te ocijenjeno da NATO i EU moraju ostati vodeći akteri u regionu, u cilju očuvanja stabilnosti i ostvarenja prosperitetnije budućnosti Zapadnog Balkana.

Ministar Krivokapić je potvrdio čvrstu opredijeljenost države Crne Gore da podrži sve one aktivnosti koje se sprovode u cilju očuvanja zajedništva Crnogoraca i Hrvata, na tradiciji čije temelje su postavili Petar II Petrović Njegoš, Ljudevit Gaj, Tim Ujević, koji je bio član crnogorske Vlade, Ban Jelačić i mnogi drugi.

- Šef crnogorske diplomatije Krivokapić susreo se i sa Crnogorcima koji žive u Republici Hrvatskoj. Tradicionalno, već više od tri decenije, redovni su susreti ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića sa predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca, koja je prošle godine i proslavila značajan jubilej - 30 godina od osnivanja i djelovanja. Ministar Krivokapić je izrazio zahvalnost na predanom radu koji ovo udruženje ulaže na planu očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta crnogorske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 20:59