/ PREMIER KRIVOKAPIC O POLITICKOJ SITUACIJI U CG - IVAN PETROVIC-IPE(arhiva)
25/01/2022 u 10:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Кривокапић: На дјелу је државни удар, влада ће пасти јер нема менторе

Ја нисам покренуо питање разрјешења ниједног министра. Министар вањских послова је од семптембра мјесеца интезивно је радио за мањинску владу, навео је он

Премијер Здравко Кривокапић је на конференцији "Значај слободе медија за поглавље 27 и процес европских интеграција", казао да је у Црној Гори на дијелу државни удар и да ће влада да падне јер нема менторе.

- Шта човјек може рећи у тренутку када је у Црној Гори на дјелу државни удар. Ипак, желим да се бавим овом темом која је изузетно значајна а то је екологија.- казао је Кривокапић на конференцији.

Премијер је одговарао на питања новинара поводом ситуације око политичке кризе и евентуалне смјене владе. Он је саопштио да "ова влада није жељела да формира партију".

-Вјероватно осјећају да имамо снагу, визију, да помогнемо грађанима да избјегнемо сиромаштво...На овај начин заустављају европски процес, заустављају Европа сад програм, Црна Гора одмах и многе друге активности. То је био концепт који некоме није одговарао", казао је он.

Премијер је изјавио да чће "ова влада  да падне јер нема ментора и ниједан центар моћи не стоји иза ње".

-Зашто неким центрима моћи не одговара ова влада која има резултат, питајте њих. Ако буде формирана мањинска влада, у шта сумњам, биће изгубљена три мјесеца- поручио је премијер.

Према његови ријечима " Ђукановић је главни центар моћи, јер њему не одговара ова Влада. Она је многима пореметила концепете који су везани за шверц цигарета, дроге и оружја".

Премијер је новинарима након догађаја казао да је "министар вањских послова Ђорђе Радуловић од септембра прошле године интензивно  радио за мањинску владу".

-Маске су почеле да падају, а у сљедећим данима ће да падну скроз-нагласио је Кривокапић и питао зашто неко руши владу кад је остварила најбоље резултате.

-Ми смо забринути јер је у опасности 'Европа сад', што они који причају о демократији говоре о прелазном рјешењу. Нема прелазног рјешења. Ако сте демократа, вратите мандат грађанима, а то значи ванредне парламентарне изборе", рекао је Кривокапић-изјавио је премијер.

Поручио је да Црна Гора, мора да крене бољим путем на којем систем вриједности мора да буде на највишем нивоу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

16. maj 2022 03:14