/ фото: Бојана Ћупић
18/06/2021 u 14:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић на Самиту лидера Западног Балкана

Наш став је јасан и наш поглед уперен је ка будућности, односно ка ЕУ, поручио је премијер Кривокапић

Премијер Здравко Кривокапић учествовао на Самиту лидера Западног Балкана у Бечу. Предсједник. На пленарном састанку лидера Западног Балкана истакао је да је пријатељство, односно стварање повјерења најважнији предуслов и да би ЕУ требало да има потпуно повјерење у државе Западног Балкана.

- Наш став је јасан и наш поглед уперен је ка будућности, односно ка ЕУ. Економски опоравак је најбитнији и не можемо бити грађанска и демократска држава без стабилне економије- поручио је премијер Кривокапић.

Аустријски канцелар Себастијан Курц казао је да су главне теме пандемија КОВИД-19 и економска ревитализација, са посебним фокусом на проширење ЕУ и нелегалне миграције.

Лидери Западног Балкана заједнички су истакли да је Иницијатива канцелара Курца знак наде и става усмјереног ка стварању заједничког европског индентитета, те да је улазак у ЕУ једина перспектива за Западни Балкан. Поручили су да морају радити на реформама и јачању регионалне сарадње, а да им је као земљама које се налазе у процесу транзиције, неопходна помоћ ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:06