Кривокапић / Фото: Портал Дана
22/09/2021 u 16:23 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић највјероватније долази у Беране на устоличење

Из Владе немају информацију да ли ће и који министри из Владе присуствовати овом чину

Премијер Здравко Кривокапић највјероватније ће присуствовати устоличењу епископа Методија у Беранама 26. септембра у Манастиру Ђурђеви Ступови. 

image

Данас у Беранама

Фото: Твитер

Порталу Дан незванично је саопштено из Владе да би "премијер требало да се појави на поменутој свечаности", а из Владе немају информацију да ли ће и који министри из Владе присуствовати овом чину. 

Званични списак званица се још увијек не зна, али очекује се велики број црквених великодостојника.

У Беранама и околним општинама увелико се спремају за дочек патријарха Порфирија који је најављен за суботу 25. септембар. 

image
Фото: Фејсбук

На дан устоличења епископа најављена је и велика ауто-колона која ће кренути од 7 сати ујутру од Манастирске капије у плавском селу Брезојевица. Долазак се планира око 8: 30 сати испред Манастира у Беранама. 

У Беранама постављени билборди добродошлице патријарху Порфирију

Подсјетимо, поједини портали су раније писали да ће предсједник Србије Александар Вучић доћи у Беране, на шта је отац Миајло Бацковић, који је у организацији казао за Портал Дана да су у питању само нагађања. 

Спрема се дочек за патријарха: Најаве доласка Вучића у Беранама само нагађања

- Ми још нијесмо добили никакву званичну најаву. Предсједник Србије има свој протокол и он сигурно не би долазак у црну Гору најављивао по порталима. Тачно је да сам и ја видио ту информацију, али мислим да су у питању само нагађања. наравно, код нас је свако добродошао и свако ко жели да дође дочекаћемо га- поручио је тада Бацковић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:17