/ фото: Скупштина ЦГ
06/07/2021 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Наша граница није добро обезбијеђена и погодна је за криминал

Предсједник Владе посебно је истакао значај сарадње са Управом прихода и царине УК, која је фокусирана на истраге кријумчарења цигарета

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић, током првог дана радне посјете Уједињеном Краљевству, састао се са државним министром за имиграцију и будуће границе Министарства унутрашњих послова Кевином Фостером.

Кривокапић изразио је задовољство сарадњом двије земље у области унутрашњих послова.

- Наша граница није добро обезбијеђена и као таква је погодна за разне врсте криминала. И то је нешто што морамо ријешити и гдје нам ваша подршка много значи- казао је премијер.

Предсједник Владе посебно је истакао значај сарадње са Управом прихода и царине УК, која је фокусирана на истраге кријумчарења цигарета, нагласивши да су на овом пољу постигнути значајни резултати.

Поручио је да Влада ради на томе да Црна Гора буде земља правде чије дјеловање мора да се осјети на свим друштвеним нивоима, јер само тако може се доћи до правне сигурности свих њених грађана и државе која је поуздан и стабилан чинилац регионалне сарадње и међународног партнерства.

- Наш приоритет је владавина права и борба против организованог криминала и корупције и од тога нећемо одустати- поручио је премијер.

Предсједник Владе истакао је и да бисмо као партнери у НАТО цијенили када би Уједињено Краљевство олакшало процедуру добијања виза за улазак црногорских држављана у ту земљу.

Кевин Фостер је посјету црногорске делегације на највишем нивоу означио као историјску  и истакао да му нијесу непознати  изазови са којима се сретају државни органи и Црне Горе, јер ни један систем није имун у односу на организовани криминал, шверц забрањених роба, нелегално финанисрање.

- Наша жеља је да Вам пружимо експертску подршку како би наши тимови који имају богато искуство у прекограничним пословима могли да Вам буду од помоћи. Исто смо вољни да учинимо и када је у питању разбијање мрежа незаконитог финансирања и организованог привредног криминала, јер дијелимо сличне приоритете. Ко представља пријетњу за Вас, посредно представља пријетњу и нама и читавом систему глобалне безбједности и сигурности- рекао је министар Фостер. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:19