Здравко Кривокапић / Фото: (Саша Матић)
18/06/2021 u 16:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Не мислим да је резолуција била потребна, странке саме доносе одлуке

Истакао је да је Црна Гора већ имала усвојену декларацију европског парламента о догађајима у Сребреници

Премијер Здравко Кривокапић прокоментарисао је јучерашње усвајање резолуције о Сребреници.

-Сматрам да је Резолуција о геноциду у Сребреници заиста била непотребна, јер продубљује даље подјеле и сукобе у друштву, а поред тога у Босни и Херцеговини није усвојена таква резолуција-поручио је премијер Здравко Кривокапић.

Нагласио је да када су у питању догађаји у Јасеновцу, Сребреници, Велици, Братунцу и било гдје друго гдје су невино страдали, више пута је говорио да не можемо политизовати жртве и користити их за сакупљање јефтиних политичких поена.

-Ја исказујем једнако поштовање према свим жртвама. Иза злочина стоје појединци, никада народи и ни један народ не може бити геноцидан, због поступања појединаца из тог народа-навео је Кривокапић

Додао је да опраштамо и сузе наших ближњих не заборављамо, али се морамо окренути будућности, те да прошлост не можемо промијенити, али можемо утицати на садашњост и бољу будућност наше дјеце.

Истакао је да је Црна Гора већ имала усвојену декларацију европског парламента о догађајима у Сребреници.

-Можда су људи навикли на ‘бритву’ или да спроводите наредбе ‘шефа’ на свим нивоима државе, супротно демократским начелима о одвојености органа власти, јер је то била дугогодишња пракса на овим просторима, али то није случај са мном и овом Владом- рекао је Кривокапић.

Према његовим ријечима, парламентарне странке су независне и саме доносе одлуке и сносе исходе истих, ма какви они били.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:46