СА САСТАНКА / - ФОТО: МВП
09/05/2022 u 15:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић-Неђеши: Црна Гора и Мађарска имају висок ниво политичког дијалога

Кривокапић изразио је очекивање да ће након окончања процеса формирања Владе у Мађарској услиједити и сусрети на највишем и високом нивоу

Црна Гора и Мађарска имају висок ниво политичког дијалога који доприноси јачању билатералне сарадње, казао је министар вањских послова Ранко Кривокапић током састанка са амбасадором Мађарске у Црној Гори Јожефом Неђешијем. Томе свједочи, како је истакао Кривокапић, једна од првих честитки поводом ступања на дужност упућена од стране мађарског колеге Петера Сијарта.

Он је апострофирао да двије земље његују и партнерство у оквиру НАТО-а, као и да Црна Гора остаје у потпуности посвећена Алијанси, кроз учешће у мисијама, операцијама и војним вјежбама са савезницима.

Захваливши на континуираној подршци коју Мађарска пружа политици проширења, он је истовремено истакао значај посвећености Уније овом важном питању, те нагласио да је чланство у ЕУ стратешки циљ на коме Црна Гора досљедно ради, у потпуности се усклађујући са Заједничком вањском и безбједносном политиком Уније.

Кривокапић изразио је очекивање да ће након окончања процеса формирања Владе у Мађарској услиједити и сусрети на највишем и високом нивоу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:24