Кривокапић и Тегелтија / - НН
24/05/2021 u 14:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић о геноциду: Због Сребренице тражим смјену министра

Говорећи о Резолуцији о геноциду у Сребреници, која би требало да буде усвојена у Скупштини Црне Горе, Krivokapić je казао како не зна да ли ће заиста и бити усвојена, јер влада коју води никако не утиче на одлуке скупштине

Након састанка премијера Црне Горе Здравка Кривокапића и предсједавајућег Вијећа министара Босне и Херцеговине Зорана Тегелтије поручено је да је највећи приоритет двију држава добра економска сарадња.

Говорећи о Резолуцији о геноциду у Сребреници, која би требало да буде усвојена у Скупштини Црне Горе, казао је како не зна да ли ће заиста и бити усвојена, јер влада коју води никако не утиче на одлуке скупштине, преноси klix.ba.

"Та Резолуција је једним дијелом већ усвојена 2009. године као декларација. Немојте ми замјерити, морам да кажем, најгоре што се дешава на овим просторима је што се те жртве, које су ненадокнадиве за породицу, данас поново користе у политичке сврхе", рекао је он.

Даље је споменуо и оставку министра правде Црне Горе Владимира Лепосавића коју је покренуо због његових изјава које негирају геноцид у Сребреници.

"Мој однос према Сребреници је јасан, ја сам због Сребренице кренуо у процес разрјешења једног министра иако сам знао да то може бити покушај рушења владе, али мени је био важнији споразум који сам потписао с три лидера коалиције од тога колико ће трајати влада", истакао је Кривокапић.

Затим је нагласио да је помирење за нас важније од било какве свађе.

"Погледи мржње не говоре никоме добро, једина порука је порука љубави", његове су ријечи након данашњег састанка и питања новинара о резолуцији.

На питање новинара Клиx.ба истиче да његов долазак није повезан с тим што се управо данас у Скупштини ЦГ треба говорити о резолуцији, казавши да не калкулише таквим стварима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:07