Кривокапић  / Фото: Срђан Бољевић
13/06/2021 u 16:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић о скрнављењу споменика: Ако Ђукановић настави са пријетњама, позваћу Државно тужилаштво

Нека води рачуна да не изговара ријечи које звуче као позив на рушење државног поретка, поручује премијер

Поводом скрнављења споменика Љуба Чупића у Никшићу огласио се и премијер Здравко Кривокапић, који је предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу казао да води рачуна да не изговара ријечи које звуче као позив на рушење уставног и државног поретка.

- Уколико он сам од тога коначно не одустане, онда ћу ја позвати Државно тужилаштво да реагује на те пријетње- поручио је Кривокапић. 

Подсјетимо, Ђукановић је раније данас казао да је скрнављење споменика "најбјелоданији израз повампирења четничке идеологије које својим нечињењем подстиче нова парламентарна већина".

Кривокапић је такође осудио, како је навео "беспризоран чин" скрнављења споменика Чупићу. 

- Уз похвалу полицији на брзом откривању починиоца, апелујем на државне органе да случај расвијетле до краја и до посљедњег детаља. Желимо да као Влада и као грађани знамо ко и зашто је ово урадио у граду слободе? Народ и земља који су дигли први антифашистички устанак у Европи, датум који ускоро славимо, и празник који нам је свима пођеднако у срцима, заслужује да зна све околности случаја. Морамо знати је ли у питању изловани појединачни случај или је у питању, ипак дириговани догађај. Има елемената да помислимо и на ово друго јер имамо чињеницу да су предсједник државе и предсједник општине Подгорица донијели пресуду нашој власти, прије него што су се државне институције огласиле. Црна Гора је земља у којој се, у области владавине права, више неће одлучивати према жељама моћних појединаца, него искључиво према Уставу и закону. За крај поручујем да чин скрнављења споменика Љубу Чупићу или било којег другог споменика историје и културе, неће бити толерисан никоме - поручио је Kривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 21:45