Ranko Krivokapić / -FOTO: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
29/08/2022 u 22:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić o Vladimiru Božoviću: Lažni srpski ambasador nastavlja sa provokacijama

On je persona non grata koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim događajima, tvrdi ministar u tehničkom mandatu

Ministarstvo vanjskih poslova u Vladi u tehničkom mandatu tvrdi da je već dva puta tražilo od MUP-a da donese odluku o zabrani ulaska u Crnu Goru srpskom ambasadoru Vladimiru Božoviću.

Kako je Ranko Krivokapić, odlazeći šef diplomatije napisao na Tviteru, Božović je "persona non grata koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim događajima".

- Prvi put smo reagovali prije tragedije na Cetinju i tražili njegovo trajno udaljenje, a onda i nakon sramotnog obraćanja predsjedniku države povodom tragedije na Cetinju, kada smo uputili urgenciju MUP-u i tražili promptnu zabranu ulaska u Crnu Goru. Reakcija MUP-a je izostala, a lažni srpski ambasador nastavlja sa provociranjem naočigled svih. Podsjećamo da je MUP ažuran kad tuži ministra vanjskih poslova povodom događaja na Cetinju 5. septembra, koji je već dva puta dao iskaz u Osnovnom sudu. To očigledno govori o posvećenosti vladavini prava, evropskoj i političkoj orijentaciji MUP-a- zaključuje se u Krivokapićevoj Tviter objavi. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:39