Здравко Кривокапић / - IVAN PETROVIC-IPE
15/10/2021 u 21:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Од формирања нове Владе порасло повјерење у ЕУ и НАТО

Не интересуjе ме ништа друго, осим будућности ове државе, свих њених грађана и да наше породице остаjу овдjе, да се не селе. Доста jе било економске дискриминациjе, поручио је премијер

Предсjедник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић учествовао jе данас, путем видео линка, на jеданаестом 2БС Форуму, у организациjи Атлантског савеза Црне Горе. Премиjер Кривокапић jе поздравио госте, и позвао на што успjешниjу сарадњу у будућности.

У уводном обраћању, премиjер jе поручио да Црна Гора никада ниjе била ближа НАТО-у и Европскоj униjи, те да о томе наjбоље свjедоче истраживања коjа говоре да jе након формирања нове Владе, повjерење у НАТО и ЕУ интеграциjе порасло за наjмање 10 одсто.

– Све што буде нагативно у извjештаjу, ова Влада ће се трудити да у наjскориjем временском периоду отклони, на задовољство свих грађана – казао је Кривокапић.

Премиjер jе констатовао да се Влада суочава са прегршт наслиjеђених проблема, са посебним нагласком на нереформисано тужилаштво и правосуђе.

– Даjте да кренемо у процес успостављања уређене државе. Неко jе мало приjе рекао да на просторима Западног Балкана постоjе слабе државе. Jа тврдим да jе држава слаба, ако су jоj слабе институциjе. Црна Гора jе држава свих нас. Какви год да смо, не можемо се промиjенити, али можемо се помирити, ако сви будемо из свог угла доприниjели том помирењу – казао је Кривокапић.

У погледу спољнополитичке ориjентациjе Црне Горе, премиjер Кривокапић jе саопштио да jе Влада апсолутно опредиjељена своjим дjеловањем, посвећеношћу и активностима европском и евроатлантском путу.

– Наш пут не може бити другачиjи. Наш пут jе нешто што jе проjектовано и ми ћемо га досљедно слиjедити. Шта jе наша предност у односу на претходне системе? Наша предност jе предвидљивост, искреност и истинитост – истакао је Кривокапић.

На питање модератора како коментарише оцjене о руском утицаjу на Западном Балкану, предсjедник Владе jе констатовао да је ова Влада стопроцентно слиjедила у дипломатско-безбjедносном смислу све препоруке ЕУ.

– Што се тиче тих утицаjа, немоjте рећи да су они настали за вриjеме ове Владе и да не постоjе од тренутка када jе неко, свjесно или несвjесно, намjерно или ненамjерно, увео руске таjкуне у црногорски привредни систем – казао је Кривокапић

Премиjер jе додао и то да Влада не може бити крива због тренутног нефункционисања парламента.

– Будућност Црне Горе jе просперитет, а не тамо гдjе су заборављени обични грађани. Моjа држава jе Црна Гора. Не интересуjе ме ништа друго, осим будућности ове државе, свих њених грађана и да наше породице остаjу овдjе, да се не селе. Доста jе било економске дискриминациjе – закључио је Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:35