/ FOTO GOV.ME
14/10/2022 u 16:42 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić: Ostajem prijatelj ruskom narodu

Aambasadi Crne Gore u Ruskoj Federaciji 14. oktobra upućena je nota Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije o zabrani ulaska u Rusku Federaciju

Ministar vanjskih poslova Crne Gore, Ranko Krivokapić, saopštio je da ostaje prijatelj ruskom narodu.

- Ostajem prijatelj ruskom narodu više od onih koji ga guraju i podržavaju u sramnoj agresiji na Ukrajinu. Počastvovan sam što sam u društvu dragih saveznika i prijatelja - državnog sekretara SAD  Entonija Blinkena, premijerke Ujedinjenog Kraljevstva Liz Tras, šefice diplomatije Kanade Melani Džoli i ostalih iz NATO Alijanse- naveo je Krivokapić.

Rusija zabranila ulazak Konjeviću, Krivokapiću i Kenteri

Podsjećanja radi, ambasadi Crne Gore u Ruskoj Federaciji 14. oktobra upućena je nota Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije o zabrani ulaska u Rusku Federaciju ministru inostranih poslova Crne Gore Ranku Krivokapiću, ministru odbrane Rašku Konjeviću i bivšem direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Savu Kenteri.

Konjević: Može Marko, može URA

Kako ističu, ova mjera je odgovor mjeru koju je crnogorska strana usvojila u septembru ove godine kada je odlučila da  iplomate ruske ambasade u Podgorici proglase personama non grata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:04