Премијер Здравко Кривокапић / - фото: Принтскрин/портал РТЦГ
24/11/2021 u 19:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Ова влада није проблем Црној Гори на путу ка ЕУ

Премиjер jе сумираjући утиске тродневне посjете Бриселу рекао да не постоjи еуроскептицизам према проширењу ЕУ, што jе наjважниjа порука за све државе Западног Балкана, а посебно за Црну Гору

Ова влада ниjе проблем црногорског пута ка Европскоj униjи (ЕУ), саопштио jе премиjер Здравко Кривокапић, наводећи да jе извршноj власти у Бриселу исказана изузетна подршка.

Премиjер jе сумираjући утиске тродневне посjете Бриселу рекао да не постоjи еуроскептицизам према проширењу ЕУ, што jе наjважниjа порука за све државе Западног Балкана, а посебно за Црну Гору.

- Да ће таj приступ коjи смо ми дефинисали као 'фифо приступ' бити спроведен у пракси и морам да кажем да су се сви сагласили са нашим ставовима везано за оптимизам коjи гаjимо на том путу. А то значи да имамо jенду државу коjа има европску валуту, да ту државу на европском путу подржава 75 одсто грађана, да немамо ниjедан проблем са сусjедимо и да постоjи општа воља, а посебно ове владе, да будемо прва наредна чланица Европске униjе -  рекао jе Кривокапић за РТЦГ, преноси портал РТЦГ.

Он jе оциjенио и да Црна Гора, као мала држава по квадратури, не представља оптерећење било коjоj држави ЕУ.

Подсjетио jе на Брегзит, односно излазак jедне државе из ЕУ: "Да се таj процес не би наставио, мора неко да докаже да jе проширење не само нада, него резултат".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:39