/ FOTO: NATO.INT
23/11/2021 u 16:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Платформа ДФ-а ниjе упућена мени; Столтенберг: У потпуности вјерујемо Црној Гори

Црна Гора jе циjењен члан НАТО коjи у мисиjама доприноси стабилности у региону Западног Балкана, казао jе генерални секретар НАТО, Jенс Столтенберг

У сjедишту НАТО-а у Бриселу одржана jе конференциjа за медиjе генералног секретара Алијансе Jенса Столтенберга и премиjера Црне Горе Здравка Кривокапића.

- Задовољство ми jе што сам и данас посjетио оваj дом коjи jе центар НАТО-а. Црна Гора jе jедан одговран, савjестан и потпуно предвидљив партнер и савезник НАТО-а. Спремни смо да испуњавамо НАТО-стандарде и да их извршавамо до краjа у областима гдjе то ниjе до краjа урађено. То се односи и на издваjање 2 одсто за НАТО - казао је премијер.

Према његовим ријечима наjвећи изазови су развоj поморских снага и саjбер изазови.

Кривокапић jе казао да платформа ДФ-а ниjе упућена премиjеру, већ странкама већине.

- Jа поздрављам сваку одлуку гдjе 41 посланик искаже своj jасан став. желим срећу било коме ко наслиеjди ову Владу, смиjени jе или можда кренемо у нове изборе. Мислим да неки политичари немаjу одговор на наше програме, већ на функциjе и фотеље. Са Абазовићем имам коректан однос, а какав jе однос УРЕ према мени као приемиjеру, питаjте УРУ - рекао jе Кривокапић одговараjући на питање новинара. 

На питање новинара о односу према Додику, Криваокапић jе рекао да jе наjважниjе не доливати уље на ватру.

- БиХ има Деjтонски споразум и то jе основ на коме треба градити будуће релациjе - казао jе Кривокапић. 

Црна Гора jе циjењен члан НАТО коjи у мисиjама доприноси стабилности у региону Западног Балкана, казао jе генерални секретар НАТО, Jенс Столтенберг током заjедничке прес конференциjе са премиjером Здравком Кривокапићем у Бриселу.

Столтенберг jе казао да jе са Кривокапићем разговарао о безбjедносном окружењу у региону, али и утицаjу Русиjе у Европи.

- НАТО остаjе одлучан и прати ситуациjу око Украjине. Позивамо Русиjу да престане са провокациjама и буде транспарента у вези своjим активноситма. Разговарали смо и о Балкану. Запаљиви говор у Републици Српскоj jе заабрињаваjући. Уjедињена струкртура БиХ jе важна за сигурност државе и НАТО остаjе посвећен политичком диjалогу и сарадњи са БИХ и наставићемо да подржавамо реформе за добробит народа. Политика отворених врата НАТО су од историjског успjеха - оциjенио jе Столтенберг.

Како jе навео, Црна Гора jе већ осjетила бенефите од придруживања 2017. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:04