СА САСТАНКА / - фото: ГОВ.МЕ
25/05/2022 u 17:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Поруке охрабрења важне за спровођење реформи, нова Влада биће ефективнија

Кривокапић пренио је очекивање да ће сви политички актери у нашој земљи схватити значај тренутка и искористити вријеме пред нама за остваривање резултата у најважнијим поглављима 23 и 24.

Министар вањских послова Ранко Кривокапић састао се данас са представницима Одбора за вањске послове Европског парламента (АФЕТ) који бораве у посјети Црној Гори. У делегацији АФЕТ-а били су предсједник Одбора Дејвид Мекалистер, Томас Вајц, Жељана Зовко, Хилдегард Бентеле и Ангел Џамбазки. 

Шеф црногорске дипломатије је изразио задовољство конструктивним разговорима који су започети прошле седмице у Бриселу, а настављају се данас у Подгорици, оцијенивши да поруке о повратку лидерске позиције Црне Горе представљају охрабрење за спровођење кључних реформи, те уливају наду у европску будућност Црне Горе.

Кривокапић пренио је очекивање да ће сви политички актери у нашој земљи схватити значај тренутка и искористити вријеме пред нама за остваривање резултата у најважнијим поглављима 23 и 24.  Нагласио је да би убрзавање процеса проговора са ЕУ представљало подстрек и за друге сусједне државе, додајући да у том контексту нова Влада може бити ефективнија. 

На састанку је похваљена усаглашеност Црне Горе са Заједничком вањском и безбједносном политиком ЕУ, те размијењена мишљења о регионалној сарадњи и историјској вертикали односа на Западном Балкану.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:30