/ Фото: Влада ЦГ
25/06/2021 u 08:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Епископ Методије поручио премијеру: Наша епархија нема намјеру да се бави политиком

Епархија неће утицати на политичке процесе, казао је епископ

Премијер Здравко Kривокапић посјетио је у епископској резиденцији у Никшићу новоизабраног епископа будимљанско-никшићког Методија, гдје је казао да ће Влада помоћи у обнови Саборног Храма Светог Василија Острошког и платоа испред храма у Никшићу. 

Владика Методије изразио је задовољство због чињенице да у посјети Епархији будимљанско-никшићкој и њему као новоизабраном епископу ове Епархије име предсједника Владе Црне Горе.

image
Фото: Влада ЦГ

- То је већ преседан када говоримо о односу СПЦ и власти у Црној Гори, која у протеклих 30 година није показала да уважава нашу Цркву. Захвалан сам вам због измјене Закона о слободи вјероисповјести, нисам био у прилици да то учиним раније и надам се да ће и Темељни уговор између Црне Горе и СПЦ бити потписан ускоро - казао је владика Методије.

Епископ је премијеру казао да њихова епархија нема намјеру да се бави политиком, нити да утиче на политичке процесе.

- Нама као цркви је важно да у Црној Гори сви народи, па и наши вјерници, уживају права и слободе која су гарантована и Уставом и Европским конвенцијама о људским правима. Врло сам задовољан што о томе готово идентично размишљате и Ви као премијер и што је опредјељење ове Владе управо промоција права и правде - истакао је епископ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:04