Здравко Кривокапић / -Здравко Кривокапић
03/07/2021 u 10:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић прихватио позив за учешће на Експо 2020 у Дубаиjу

Из Кабинета предсједника су казали да ће оваj глобални догађаj бити и прилика за Црну Гору да иницира нове и поспjеши постоjеће економске инвестиционе везе са градом и земљом домаћина

Предсjедник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић, циjенећи изузетно добре односе Црне Горе и Уjедињених Арапских Емирата, одазвао се позиву Његовог Височанства Шеика Мухамеда Бин Рашид Ал Мактума да учествуjе на Еxпо 2020 Дубаи.

Jедна од наjпрестижниjих међународних манифестациjа, одржаће се од 1. октобра 2021. до 31. марта 2022. године у Дубаиjу, под кровном темом „Повезивање умова, стварање будућности“, саопштено је из Кабинета предсједника Владе.

Имаjући у виду реноме ове jединствене свjетске изложбе, на коjоj земље учеснице на иновативан и креативан начин представљаjу идеjе, искуства и наjбоље праксе, на тему предметног Експо-а, Црна Гора jе jедна од првих држава коjе су потврдиле учешће на Експо-у 2020 Дубаи.

Из Кабинета предсједника су казали да ће оваj глобални догађаj бити и прилика за Црну Гору да иницира нове и поспjеши постоjеће економске инвестиционе везе са градом и земљом домаћина, као и да се представи као економски стабилна и атрактивна инвестициона дестинациjа. 

Како су казали у павиљону Црне Горе, коjи се налази на углу двиjе променаде у тематском дистрикту „Одрживост“, биће постављена изложба ,,Благословени природом“. На оваj начин ћемо симболично прославити и важан jубилеj - 30 година од доношење декларациjе о еколошкоj држави Црноj Гори. 

Препознаjући значаj и улогу Експо 2020 Дубаи за промоциjу државе и њених потенциjала, охрабруjу се сви предузетници, ствараоци, старт-упови, организациjе и остали привредни субjекти да се приjаве на ,,Jавни позив за кандидаовање производа за продаjу у Павиљону Црне Горе на Свjетскоj изложби "Експо 2020 Дубаи“, коjи jе расписало Министарство економског развоjа и тиме допринесу што бољоj презентациjи Црне Горе као креативне, отворене, земље идеjа спремне на сарадњу, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:51