са састанка / - BOJANA CUPIC
06/04/2022 u 11:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кривокапић разговарао са предсједником Кипра: Чланство Црне Горе у ЕУ приоритетни циљ

Он је изразио наду да ће се будућим значајнијим трудом и залагањем обје државе, унаприједити сарадња у свим областима од обостраног интереса

Предсједник Владе, Здравко Кривокапић, угостио је данас у Вили „Горица“ предсједника Кипра Никоса Анастасиадеса.

Кривокапић је захвалио предсједнику Кипра на досадашњој политичкој и експертској подршци нашем процесу европске интеграције, изразивши очекивање да ће се позитивна пракса наставити и у предстојећим фазама интеграционог процеса.

Црногорски премијер нагласио је да је чланство Црне Горе у Европској унији приоритетни циљ и стуб вањске политике Црне Горе.

Он је упознао предсједника Кипра са учинцима 42. Владе Црне Горе, нарочито у правцу економских реформи, порасту просјечног личног дохотка у држави, смањењу јавног дуга и успјесима програма „Европа сад“.

Кривокапић је изразио наду да ће се будућим значајнијим трудом и залагањем обје државе, унаприједити сарадња у свим областима од обостраног интереса. 

Предсједник Никос Анастасиадес посјету Црној Гори окарактерисао је као историјску, јер је у прилици да учествује у договору и тражењу најбољег пута „како да двије мале државе остваре пуну сарадњу на добробит свих својих грађана“. Предсједник Анастасиадес свој долазак у Црну Гору види као скроман, али искрени допринос подршци Црној Гори на путу ка ЕУ.

 - Брижно пратим развој Црне Горе и радујем се вашем огромном напретку у претприступним преговорима. Сада посебну пажњу треба обратити на поглавља 23 и 24, јер завршна фаза преговора и учлањење управо зависе од њих -  рекао је Анастасиадес.

Предсједник Кипра поручио је да је неспоран интерес свих чланица Европске уније да се Западни Балкан развија и напредује, те да се нада да криза у Украјини неће успорити ток приступних преговора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:54