Кривокапић са њемачком министарком / - фото: Саша Матић
30/05/2022 u 17:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић са Лурман: Црну Гору важно заштити од малигног утицаjа трећих страна

Из МВП-а саопштили су да jе на састанку истакнуто да су Црна Гора и Њемачка блиски партнери, коjе одликуjе отвореност и спремност за продубљивање политичког диjалога и сарадње

Црну Гору jе важно заштити од малигног утицаjа трећих страна, како би успjешно повратила позициjу сидра стабилности на Западном Балкану, оциjењено jе на састанку министра вањских послова Ранка Кривокапића и њемачке министарке за Европу и климу Ане Лурман.

Из Министарства вањских послова (МВП) саопштили су да jе на састанку истакнуто да су Црна Гора и Њемачка блиски партнери, коjе одликуjе отвореност и спремност за продубљивање политичког диjалога и сарадње.

Саговорници су оциjенили да jе Њемачка до сада пуно инвестирала у Црну Гору, и да jе веће присуство Њемачке изузетно значаjно за наставак реформског процеса, као и одржања стабилности.

- На тоj линиjи, оциjењено jе да jе важно заштити Црну Гору од малигног утицаjа трећих страна, како би успjешно повратила позициjу сидра стабилности на Западном Балкану, утемељеног на историjскоj традициjи мултикултуралности - каже се у саопштењу.

Кривокапић jе истакао да jе на претходним министарским састанцима осjетио да су врата Европске униjе отворениjа него икад за Црну Гору, и да би њен успjех завршетка преговора био успjех читавог региона.

- Говорећи о европскоj перспективи, саговорници су се сагласили о значаjу инициjативе Берлински процес, додаjући да jе потребно реафирмисати успjешност њених механизама и да jе сматраjу темељном инициjативом ЕУ за сарадњу земаља Западног Балкана - казали су из МВП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:32