Krivokapić sa Marselom / - FOTO: MINISTASTVO VANJSKIH POSLOVA
29/07/2022 u 17:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić sa Marselom: Crna Gora da postane energetski hub regiona

Za Italiju glavnu interes je da Crna Gora ostane na evropskom putu, i da u tome imamo punu podršku italijanskih saveznika i prijatelja, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić sastao se danas sa novoimenovanom ambasadorkom Republike Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom, navodi se iz Ministarstva vanjskih poslova. 

Uz osvrt na uspješno realizovanu posjetu ministra Krivokapića Italiji, sagovornici su se saglasili da dvije države nastavljaju sadržajnu saradnju i politički dijalog na visokom nivou.

Oni su, kako se ističe, ukazali i na značaj dodatnog avio-povezivanja Podgorice i Rima, te dogovorili nastavak komunikacije i aktivnosti u cilju realizacije pomenutih projekata.

- Tokom susreta je istaknuto da je za Italiju glavnu interes da Crna Gora ostane na evropskom putu, te da u tome imamo punu podršku italijanskih saveznika i prijatelja. U domenu bilateralne saradnje, ocijenjeno je da bi trebalo organizovati sastanak Mješovite komisije, u cilju povezivanja crnogorskih i italijanskih privrednika - kazali su iz Ministarstva vanjskih.

Izražena je zajednička spremnost da se intenziviraju aktivnosti na izgradnji drugog podmorskog kabla, čime će Crna Gora postati energetski hub regiona, poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ministar Krivokapić je prenio uvjerenje da će Italija iskoristiti momentum i biti snažnije prisutna na prostoru Zapadnog Balkana, uključujući Crnu Goru, imajući u vidu njihov politički i ekonomski značaj, kao i istorijske i kulturne veze naših zemalja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 00:36