/ Фото: Саша Матић
20/10/2021 u 18:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић са Попом: Потребно је дјеловање свих грани власти да се дође до реформи

Влада је у потпуности посвећена европским и евроатлантским вриједностима, увјерава премијер

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Kривокапић састао се данас са амбасадорком Оаном Kристином Попом, која му је уручила овогодишњи Извјештај Европске комисије о напретку Црне Горе у процесу ЕУ интеграција.

- Сваки нови Извјештај о напретку доживљавам као нову шансу да Црна Гора буде боља и напреднија на свом путу ка Европској унији- казао је Кривокапић. 

Премијер је нагласио да је Влада, на чијем је челу, у потпуности посвећена европским и евроатлантским вриједностима, што се очитава у чињеници да је, на свакој сједници Владе, прва тачка посвећена управо европским интеграцијама:

- Нарочито ме радује што је Европска комисија констатовала усклађеност наше вањске политике са ставовима Заједничке вањске и безбједносне политике Европске уније- додао је он. 

Такође је истакао важност синхронизованог дјеловања све три гране власти у Црној Гори, како бисмо што прије дошли до неопходних реформи.

Амбасадорка је поновила констатацију да је вањска политика наше земље стопроцентно усклађена са вањском и безбједносном политиком Европске уније.

- Подршка од преко 70 посто грађана чланству Црне Горе у Европској унији наше је и ваше заједничко постигнуће. Међутим, висока подршка подразумијева и висока очекивања грађана- закључила је она. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:25