/ Фото: BOJANA CUPIC
02/12/2021 u 21:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић са потпредсједником ЕБРД-а: Влада покушава да надокнади изгубљено вријеме

Црна Гора је изгубила огромно вријеме својом кривицом, поручио је премијер

Премијер Здравко Кривокапић саопштио је да ће се аутопут од Подгорице до Београда завршити до децембра 2027. године.

Kривокапић се данас састао на маргинама Самита предсједника влада Централно-европске иницијативе у Будви са потпредсједником Европске банке за обнову и развој Марком Боуманом, а на састанку је казао да је Црна Гора изгубила огромно вријеме својом кривицом и ова Влада жели да покуша да надокнади то вријеме.

- Један од значајнијих путева је онај који спаја Сарајево и Подгорицу и наш циљ је да што прије кренемо са изградњом моста на Тари, као и са изградњом дионице пута Фоча-Шћепан Поље. Такође, врло је значајна и заобилазница око Подгорице, како би смо њеном изградњом растеретили центар града - казао је премијер Kривокапић.

Кривокапић изразио је задовољство због доласка господина Боумана у Црну Гору, истакавши да га радује што могу да разговарају о многим темама које су започели, а које могу да Црну Гору у сваком смислу учине другачијом.

- Та другачија Црна Гора подразумијева један визионарски пут којим иде актуелна Влада. То значи да ми желимо да направимо инфраструктуру примјерену 21. вијеку и да не будемо само авио дестинација као што смо то били до сада. Зато смо осмислили и пројекат који се зове „Црна Гора одмах“ чији је циљ подизање квалитета живота свих грађана- поручио је Kривокапић, нагласивши да очекују подршку од стране ЕБРД-а.

Боуман је казао да се радује што је у Црној Гори, истакавши да је она важан партнер за ЕБРД, која је велики инвеститор на овим просторима.

- ЕБРД подржава Црну Гору нарочито када је у питању озелењавање економије, а посвећени смо финансирању више пројеката обновљиве енергије. Црна Гора посједује невјероватан соларни и вјетро потенцијал и то је неопходно искористити- закључио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 15:02