/ - ФОТО: БОЈАНА ЋУПИЋ
06/12/2021 u 15:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић са Раташом: Стратешки циљ да ЦГ буде нераскидиви дио ЕУ

Предсједник Парламента Естоније Раташ није крио задовољство што се налази у „сјајној и прелијепој земљи"

Предсједник Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић, састао се данас на Вили Горица са предсједником Парламента  Естоније Јуријем Раташом. Кривокапић је казао да је Естонија традиционални пријатељ и партнер Црне Горе.  Кривокапић упознао је Раташа са програмским дјеловањем Владе Црне Горе, како би унаприједила економију.

Предсједнику естонског парламента, премијер Кривокапић предочио је стратегију јачања путне и привредне инфраструктуре и економске диверзификације које ће зауставити одлив младих људи са сјевера, у централну и јужну регију државе и земље Европске уније.

- Наш стратешки циљ је да Црна Гора буде нераскидиви дио Европске уније, а фундаменталан корак ка њој јесте онај који се односи на владавину права и борбу против корупције. Сви пројекти и снаге ове Владе у функцији су остварења овог циља- рекао је Кривокапић.

Пожељевши успјешан рад Почасном конзулату Естоније у Црној Гори, који ће управо данас бити отворен у Подгорици, премијер Кривокапић поручио је да се нада да ће у остварењу европског циља, Црна Гора у Естонији и надаље имати искреног савезника.

Предсједник Парламента Естоније Раташ није крио задовољство што се налази у „сјајној и прелијепој земљи“, те да је повод овој посјети изградња још снажнијих односа између двије државе.

- Данас отварамо Почасни козулат у Вашом главном граду и надам се да ће нам он бити од изузетне помоћи како би постигли интензивнију билатералну сарадњу- рекао је Раташ.

Апострофирајући значај сајбер безбједности у савременим условима комуникације, Раташ је казао да је потребно до краја искористити већ постојеће потенцијале сарадње, како би се што функционалније подијелила искуства у многим областима, нарочито у сектору информатике и дигитализације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:49