Ранко Кривокапић / фото: Раде Копривица
06/05/2022 u 17:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић са Тимонијем: Обавеза Црне Горе да поврати добре виjести на Западном Балкану

Заjеднички jе констатована промjена коjу доноси нова Влада и обавеза да се поврате добре виjести из Црне Горе, а тиме помоћ и читавом Западном Балкану - рекли су из МВП-а

Обавеза Црне Горе jе да поврати добре виjести на Западном Балкану, поручено jе са састанка министра вањских послова Ранка Кривокапића и амбасадора Француске у Подгорици Кристиjана Тимониjеа.

Из Министарства вањских послова (МВП) саопштили су да су саговорници разговарали о историjским везама коjе повезуjу двиjе државе, као и перспективама сарадње у свиjетлу избора нове Владе.

- Заjеднички jе констатована промjена коjу доноси нова Влада и обавеза да се поврате добре виjести из Црне Горе, а тиме помоћ и читавом Западном Балкану - рекли су из МВП-а.

Кривокапић и Тимониjе су поручили да jе потребно интензивирати политички диjалог, кроз организациjу посjета на високом нивоу, како би додатно унаприjедили односе Црне Горе и Француске.

Они су рекли да на то посебно обавезуjе партнерство у оквиру НАТО-а и подршка званичног Париза европскоj интеграциjи Црне Горе.

 -Констатована jе кључна важност владавине права као предуслов за перспективу чланства - каже се у саопштењу.

Како се наводи, изражен jе интерес Француске да подстакне инвестициjе у Црноj Гори како би односи сарадње добили нову димензиjу и доприниjели укупном разумиjевању и повjерењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 17:46