Здравко Кривокапић-ЦАНУ / - SASAMATIC
29/06/2021 u 12:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Сазнања о мом хапшењу провјерена, дипломатија укључена у случај на Косову

На питање да ли би био премијер Владе чији би чланови били политичари, Кривокапић је казао да прихвата сваког ко је доказани експерт

Премијер Здравко Кривокапић саопштио је да  су сазнања која је имао у вези његовог наводног хапшења, уколико потпише Темељни уговор са СПЦ, апсолутно провјерена. Додао је  да поштује правни систем државе, а на питање да ли ће се одазвати позиву специјалног тужиоца одговара:

-Сазнања која сам ја имао апсолутно су провјерена. Тужилаштво треба да ради свој посао, вјерујте да нема времена за губљење и давање изјава. Моја изјава је врло јасна и нека органи раде све што је до њих. Постоје бројне инфирмације, постоје начини како се долази до тога и дошло је вријеме да се окренемо будућности. Ако господин Катнић мисли да сам ја нешто погријешио, нека он мене тужи- рекао је он.

На питање хоће ли се одазвати ако га Катнић позове он је одговорио да  хоће.

-Ако ја будем проблем, одазваћу се, али ваљда неко прије тога треба да одради и да дође до информација- казао је премијер.

Кривокапић је имао коментар и на јучерашње привођење Подгоричанина на Косову.

-Наша дипломатија се апсолутно, до краја, укључила у процес. То је процес који траје. Не може изјава једног премијера да утиче. Можда ја нијесам калибар премијера који може да утиче на другу државу. Забрињавајуће да одређени исти политички кругови који имају већи утицај на дешавања на Косову не раде свој дио посла, не утичу преко Српске листе која директно саучествује са косовском влашћу. Нијесу се обратили тој групацији људи да им помогне за тог нашег грађанина да дођемо до рјешења шта је истина и како проблем ријешити него су одмах оптужили премијера да он има не знам какве везе са Косовом и он ће преко тих својих канала доћи до најбољег рјешења- каже Кривокапић.

Новинари су питали премијера да ли ће Влада издвојити милион еура из буџетске резерве за пољопривреднике.

-Министар Стијовић је био у контакту и преговарао са њима и договорио оно што је могуће у овом тренутну - око 210 000 еура. Брига наша је о сваком пољопривредном произвођачу и грађанину. Али постоје ограничења која не можете да превазиђете јер неко у буџету намјерно или ненамјерно није хтио да подржи оно што је било пројектовано и планирано.Засигурно знам да има врло часних пољопривредних произвођача, има оних који су дириговано дошли на то окупљање. Свак има право да протестује, свак има право да мисли да је оно што ради је најбиоље, као и ја што некад мислим да сам потпуно у праву, а деси ми се да ме неко демантује од мојих сарадника - наравно, али то је живот. Ми смо спремни да уважимо сваког, да нађемо заједничко рјешење, али најгоре рјешење је оно које се своди на уцјену-одогорвио је он.

На питање хоже ли Влада размотрити то да из буџетске резерве издвоји средства, Кривокапић је казао да "министар Стијовић, којег сви сад прозивају, вјероватно је заслужио то што је максимално посвећен пољопривреди и свом министарству, што ради свој посао изузетно одговорно, савјесно, уважава свакога - вјероватно му је то највећи гријех".

На питање да ли би био премијер Владе чији би чланови били политичари, Кривокапић је казао да прихвата сваког ко је доказани експерт.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:50