Премијер Здравко Кривокапић / - фото: ГОВ.МЕ
28/07/2021 u 17:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић сjутра у парламенту

Једно од питања на које ће премијер одговарати је када ће се покренути питање повјерења Влади на чијем је челу

Предсjедник Владе Здравко Кривокапић одговараће сjутра у црногорском парламенту на питања представника посланичких клубова.

Шеф клуба посланика Демократска партиjа социjалиста - Либерална партиjа Даниjел Живковић питаће премиjера када ће покренути питање повjерења Влади на чиjем jе челу, имаjући у виду да jе изгубила повjерење парламентарне већине.

Рашко Коњевић ће, у име клуба посланика Социjалдемократска партиjа-Албанска коалициjа “Jедногласно”, питати Кривокапића да ли постоjи његова одговорност због лошег стања и амбиjента у држави.

– Да ли сте спремни да са опозициjом отворите озбиљан процес сарадње и диjалога о рjешавању отворених питања посебно у политичкоj, економско социjалноj, безбjедносноj, интеграционоj, као и у области функционисања институциjа и система у цjелини – наводи Коњевић.

Посланик Социjалдемократа Иван Браjовић подсjећа даjе Кривокапић био носилац листе коалициjе “За будућност Црне Горе” и да jе послиjе избора 30. августа потписао споразум са носиоцима листа друге двиjе коалициjе са коjима jе касниjе формирао Владу.

– Ставови из тог споразума су у потпуноj супротности са ставовима већине вашег бирачког тиjела, оних гласача коjи су гласали за коалициjу коjу сте предводили на изборима. Како данас, послиjе комуникациjе са међународним партнерима и досадашњег искуства са партнерима са коjима вршите власт, видите своjу позициjу – пита Браjовић.

Предсjедника Клуба посланика "Црно на биjело" Милоша Конатара интересуjе план активности Владе ради спровођења неопходних реформи како би Црна Гора постала наредна чланица Европске униjе и како би се истински изградила као грађанска, европска и еколошка држава.

Посланик Демократа Борис Богдановић питаће премиjера какве су његове оцjене овогодишње љетње туристичке сезоне имаjући у виду да, према подацима националне и локалних туристичких организациjа, броj туриста свакодневно расте.

Посланицу Бошњачке странке Кенану Струjић Харбић интересуjе докле се стигло са реконструкциjом неколико инфраструктурних проjеката од изузетног значаjа за Пљевља и сjевер Црне Горе, како се обезбиjедила квалитетна повезаност са земљама окружења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:50